Ειδήσεις

Μη βιάζονται για την κατάργηση του 5ευρου

Να μη βιάζονται οι πολίτες να δουν στην πράξη να καταργείται το 5ευρο για την εξυπηρέτησή τους στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας, τους παρακαλούν οι λογιστές και οι υπάλληλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Κι αυτό διότι διαπίστωσαν ότι, με το που έγινε η σχετική εξαγγελία, άρχισαν και οι αντιδράσεις πάρα πολλών Κρητικών, που πηγαίνοντας στο ΠΑΓΝΗ διαμαρτύρονται όταν τους καλούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα πέντε ευρώ.

Όμως, θα πρέπει οι συνάνθρωποί μας να γνωρίζουν ότι τα πέντε ευρώ δεν έχουν καταργηθεί ακόμα. Η εξαγγελία έγινε από τον Ρεθυμνιώτη υπουργό Ανδρέα Ξανθό, αλλά δόθηκε και η διευκρίνιση ότι θα βρεθεί πρώτα το ισοδύναμο για τα χρήματα που θα χαθούν από την κατάργηση του πεντάευρου.

Για παράδειγμα, στο ΠΑΓΝΗ, ένα ποσό τουλάχιστον 20 με 25 χιλιάδες ευρώ το μήνα, που συγκεντρώνεται από το πεντάευρο και χρησιμοποιείται για αναλώσιμα υλικά, θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλους πόρους για να καταργηθεί το πεντάευρο και βέβαια ο κ. Τσίπρας δεν το ανέφερε στις προγραμματικές ανακοινώσεις.

Άρα, αν ισχύσει, δε θα ισχύσει αμέσως. Θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί η σχετική απόφαση και να γίνει και η αναπροσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων των νοσοκομείων.

Αυτά προσπαθούν να εξηγήσουν στον κόσμο οι υπάλληλοι του ΠΑΓΝΗ, που τις τελευταίες μέρες βλέπουν τον κόσμο να δυσανασχετεί στην πληρωμή του πεντάευρου, πιστεύοντας λανθασμένα ότι, ενώ η κυβέρνηση το έχει ήδη καταργήσει, το νοσοκομείο συνεχίζει να το εισπράττει.

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια