default-image

Υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Βαρουφάκη από το Facebook

Υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Βαρουφάκη από το Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις φίλοι που πέρασαν τα μαθητικά τους χρόνια στην Ιεράπετρα, αφού σπούδασαν σε διαφορετικές πόλεις ο καθένας, έχοντας συνεργαστεί διαδικτυακά στη δημιουργία και άλλων σελίδων, σκέφτηκαν μόλις ανέλαβε ο Γιάννης Βαρουφάκης το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ιστορική συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, να δημιουργήσουν μια ενημερωτική σελίδα υποστήριξης των προσπαθειών του φημισμένου Έλληνα οικονομολόγου και της κυβέρνησης Τσίπρα, θεωρώντας ότι ξεκινούν μια εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης που μας χρειάζεται όλους, έξω και πέρα από κόμματα.

Μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα, η σελίδα αυτή στο Facebook (V for Varoyfakis) έχει δεχτεί 60.000 επισκέψεις (likes), γεγονός που δείχνει ότι η απόφασή τους ήταν σωστή, και ότι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουν τα θέματά τους με κριτήριο την αντικειμενικότητα έχει ήδη εκτιμηθεί από χιλιάδες Έλληνες, αν και φροντίζουν τα άρθρα τους να μπορούν να τα διαβάζουν και οι αγγλόφωνοι.

Είναι η πιο πολυσυζητημένη σελίδα στα social media, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο πάνω στον οποίο κάνουν focus όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών και ο πρωθυπουργός του ανέθεσε το ρόλο του επιτελάρχη στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει για το ελληνικό χρέος με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η παρέα των τεσσάρων 25χρονων που κλέβουν τις εντυπώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την αφιερωμένη στην υποστήριξη των προσπαθειών του Γιάννη Βαρουφάκη σελίδα που δημιούργησαν στο Facebook, αποτελείται από τους Γιάννη Τζώρτζη που τελειώνει Οικονομικά στο Ρέθυμνο, Άγγελο Σουργιά, οικονομολόγο, Πέτρο Χανιωτάκη, τελειόφοιτο στο Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ (ο οποίος υπηρετεί τη μαμά πατρίδα στην Κω), και Φατιόν Τσέκα, αλβανικής καταγωγής, που έζησε ως μαθητής στην Ιεράπετρα και σπούδασε στην Ελλάδα χρηματοοικονομικός αναλυτής.

Τι υποστηρίζουν οι τέσσερις νεαροί

«Είμαι αλλοδαπός δεύτερης γενιάς», μας λέει ο Φατιόν Τσέκα.

«Ασχολούμαι με την οικονομική επικαιρότητα, λόγω σπουδών και επαγγέλματος. Δεν είχα υποστήριξη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να ασκήσω το δικαίωμά μου στις εκλογές και να συμμετάσχω γενικότερα στα κοινά, αν και θα το ήθελα.

Ο Φατιόν Τσέκα

Η σελίδα που δημιουργήσαμε δίνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και η απήχησή της είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας στη διάδοση θεμάτων που απασχολούν όλους μας», καταλήγει ο Φατιόν Τσέκα.

«Παρακολουθούσαμε πάντα την πολιτική. Δεν είμαστε αδιάφοροι, αλλά δεν είμαστε και κομματικοποιημένοι. Δεν κάναμε τη σελίδα για να στηρίξουμε κάποιο κόμμα. Θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει  το καλύτερο δυνατό, μέσα  από τη σκληρή διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Νομίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δε διαπραγματεύτηκε όπως όφειλε να κάνει.

Εμείς προσπαθούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο μέσα από τη σελίδα μας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε», μας είπε ο Γιάννης Τζώρτζης, που τελειώνει Οικονομικά στο Ρέθυμνο.

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες ο Γιάννης Βαρουφάκης συμβολίζει και τις μεγάλες αλλαγές που αποφάσισε να κάνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Από την αρχή οι κινήσεις του υπουργού Οικονομικών κέρδισαν τους Έλληνες, ακόμα και εκείνους που είχαν ψηφίσει κάτι διαφορετικό στις εκλογές. Η ανταπόκριση του κόσμου και η αποδοχή που έχουμε στα θέματα που αναρτούμε στη σελίδα μας δεν ήταν αναμενόμενα για εμάς. Νομίζω, όμως, πως ο Έλληνας είχε ανάγκη αυτό που γίνεται τώρα, για να πάρει ενέσεις ηθικού.

Ο ελληνικός λαός είχε πέσει στην κατάθλιψη. Τώρα βλέπουμε ότι έχει αρχίσει να αλλάζει η ψυχολογία του και αυτό θέλουμε να το  υποστηρίξουμε εμείς», μας λέει ο νεαρός οικονομολόγος Άγγελος Σουργιάς.

Οι Άγγελος Σουργιάς, Γιάννης Τζώρτζης και Πέτρος Χανιωτάκης

«Αυτή τη στιγμή, ο κύριος εκφραστής της οικονομικής πολιτικής που θα ορίσει το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας μας είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης. Έτσι αποφάσισε ο ελληνικός λαός στις 25 του Γενάρη. Αυτόν και την πολιτική της κυβέρνησης οφείλουμε να στηρίξουμε σήμερα, γιατί, αν πετύχει η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει, ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να ζήσει καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Κάνουμε μια φιλότιμη προσπάθεια, να ενημερώνουμε με αντικειμενικό τρόπο όσους έχουν διάθεση να ενημερωθούν. Επιλέγουμε τα θέματά μας και αποφασίζουμε και οι τέσσερις μαζί τι θα αναρτήσουμε. Από την επισκεψιμότητα που έχει η σελίδα μας φαίνεται ότι τα πάμε καλά», μας είπε ο τελειόφοιτος του Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών στο ΕΜΠ Πέτρος Χανιωτάκης.

Οι τέσσερις 25χρονοι εκπρόσωποι της νέας γενιάς της Ιεράπετρας δε γνωρίζουν αν ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει διαβάσει τα άρθρα που αναρτούν. Ελπίζουν πως ναι… και επιδιώκουν να συναντηθούν μαζί του, γιατί θεωρούν ότι είναι από τους πολιτικούς που "γουστάρει" η νέα γενιά, όχι όμως μόνο για τη μηχανή που οδηγεί και τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News