default-image

Τα μούρα σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Υγεία
Τα μούρα σύμμαχος στο αδυνάτισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικαθιστώντας μια μπάρα σοκολάτας, ή ένα κουτί μπισκότων με μια γεμάτη χούφτα από διάφορα είδη μούρων ως απογευματινό σνακ, μπορεί κανείς να χάσει έως και έξι κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

Ερευνητές βρήκαν, ότι όσοι έτρωγαν ως σνακ αυτό το είδος φρούτων, κατανάλωναν πολύ λιγότερες θερμίδες στο επόμενό τους γεύμα.

Κι ενώ διάφορα «super food» -όπως αποκαλούνται- σαν το ασαί ή το γκότζι μπέρι φημίζονται για τις αδυνατιστικές τους ιδιότητες, στο πλαίσιο της παρούσας έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις στον οργανισμό από την κατανάλωση φραουλών, σμέουρων, βατόμουρων και μύρτιλλων. 

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Loughborough βρήκαν, ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αυτά τα είδη φρούτων με το ίδιο ενεργειακό περιεχόμενο, όπως ένα ζαχαρούχο σνακ, κατανάλωναν 134 λιγότερες θερμίδες.

Χωρίς καθόλου άσκηση, αυτή η μείωση στην πρόσληψη θερμίδων μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια έως και μισού κιλού το μήνα.

«Είναι πολλά τα δυνητικά οφέλη που μπορεί να παρέχει στην υγεία του ανθρώπου η κατανάλωση μούρων. Είναι όμως η πρώτη φορά που η κατανάλωσή τους ως σνακ αποδεικνύεται ότι οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων στο επόμενο γεύμα. Το σωρευτικό αποτέλεσμα των μειωμένων θερμίδων θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, χωρίς να κάνει κανείς καμία άλλη ιδιαίτερη προσπάθεια» εξήγησε ο καθηγητής Dr Lewis James από το τμήμα Αθλητισμού, Άσκησης και Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News