default-image

Κλείνουν το Δρακουλιάρη εσπευσμένα (videos)

Κλείνουν το Δρακουλιάρη εσπευσμένα (videos)

Στο... παρά πέντε μιας νέας, ενδεχόμενης καταστροφής, αποφάσισαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης να προχωρήσουν στη "θωράκιση" του Δρακουλιάρη, προκειμένου να μην υποφέρει ξανά η περιοχή από τις πλημμύρες που απειλούνται λόγω της κακοκαιρίας! Την ίδια ώρα, στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή προχώρησε με απόφασή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Σήμερα το πρωί, παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη καθώς και εμπλεκόμενων φορέων, συνεργεία τοποθέτησαν ένα τσιμεντένιο "ανάχωμα" στη γέφυρα του Δρακουλιάρη, προκειμένου να αποκλείσουν το σημείο που προκαλεί πλημμύρες και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούσαν με αγωνία όλο το πρωί το συνεργείο που προσπαθούσε, τοποθετώντας τα μεγάλα τσιμεντένια "μπλοκ", να κλείσει το επίμαχο σημείο, την ώρα μάλιστα που η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα στα 10 εκατοστά από τη γέφυρα.

Δείτε τα βίντεο:

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ephh8xck/

Εντωμεταξύ, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Δρακουλιάρηλόγω της δημιουργίας αναχωμάτων πάνω στο δρόμο για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός και ενώ παράλληλα τοποθετούνται τσιμεντένια φράγματα.

Το πρωί της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για την αντιμετώπιση τυχόνν προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, «μέχρι τώρα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Σήμερα κάνουμε τη σύσκεψη αυτή με τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς - είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από τις συνέπειες της κακοκαιρίας. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η πιθανή έντονη βροχόπτωση. Συγκεκριμένα στην περιοχή του Δρακουλιάρη έχουμε προχωρήσει από χθες βράδυ σε στοχευμένη παρέμβαση. Είμαστε έτοιμοι να "στεγανοποιήσουμε" με μεγάλα 2τονα τσιμεντένια μπλόκα το δρόμο, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Επίσης σήμερα το πρωί κλείσαμε συγκεκριμένο σημείο που είχε πλημμυρίσει την προηγούμενη φορά, κάναμε μια διευθέτηση της κοίτης του ποταμού, και το ανάχωμα που υποχώρησε έχει ανακατασκευαστεί».

Σε Δρακουλιάρη, ΔΕΥΑΗ και Τρεις Βαγιές ο δήμαρχος Ηρακλείου

Μόλις πληροφορήθηκε την άνοδο της στάθμης των υδάτων στο Δρακουλιάρη, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, επισκέφτηκε την περιοχή, όπως και άλλες όπου πριν μερικές μέρες σημειώθηκαν καταστροφές από τη μεγάλη νεροποντή.

Την ώρα της επίσκεψης Λαμπρινού στη γέφυρα του Δρακουλιάρη ολοκληρωνόταν η τοποθέτηση τσιμεντένιων φραγμάτων από τη μία πλευρά του ποταμού, με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός βρέθηκε στη ΔΕΥΑΗ, όπου από τον πρόεδρο κ. Νίκο Φακουρέλη, τον αντιπρόεδρο κ. Μηνά Καπετανάκη και υπηρεσιακά στελέχη ενημερώθηκε για την κατάσταση, που εκείνη την ώρα δε δημιουργούσε προβλήματα ούτε μεγάλη ανησυχία.  

Ακολούθησε επίσκεψη στις Τρεις Βαγιές, σε σημείο όπου είχε φουσκώσει το ποτάμι προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Εκεί βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο διοικητής της Πυροσβεστικής. Είπαν στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχε κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού στο σημείο αυτό, αλλά με την επιφύλαξη να μην υπάρξουν σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Λαμπρινός, τόσο στο Δρακουλιάρη όσο και στις Τρεις Βαγιές, άκουσε τους κατοίκους, τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί, σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι φετινές εικόνες και καταστροφές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News