default-image

΄Ώρα για ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Κύπελλο

Αθλητισμός
΄Ώρα για ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ντέρμπι από τα παλιά έχει το σημερινό πρόγραμμα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ με στόχο το βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τι κι αν χωρίζει τις δύο ομάδες μία κατηγορία; Πάντα ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έχει αυξημένο ενδιαφέρον.

Οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν με αλλαγές σε σχέση με την αποστολή που είχε επιλέξει ο Περέιρα  για το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων του Πορτογάλου προπονητή έμειναν οι Ρομπέρτο, Κασάμι, Ελαμπντελαουί και Ντοσεβί που είχαν ξεκινήσει στο ματς της Θεσσαλονίκης, όπως και οι Γιαννούλης, Αυλωνίτης και Χάρα, για λόγους τακτικής. Παράλληλα, εκτός είναι οι τραυματίες Μποτία, Μπενίτες και Μπουχαλάκης, με τον πρώτο να συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ οι δύο τελευταίοι έκαναν ατομικό.

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό έντονη χιονόπτωση, ο Βίτορ Περέιρα ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία μετέχουν οι: Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Σαντάνα, Βούρος, Μανιάτης, Σάλιακας, Αφελάι, Εντινγκά, Φουστέρ, Ντομίνγκεζ, Διαμαντάκος, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σιόβας, Μήτρογλου, Σαλίνο, Ντουρμάζ.

Η απουσία του Ιβάν Μπρέσεβιτς είναι το μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έτσι στην τελευταία δοκιμή που έκανε ο «Κολοσσός» φαίνεται να έχει κατασταλάξει στους πρώτους 11 που θα παίξουν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κάτω από τα δοκάρια θα μείνει ο Γιάννης Ανέστης που δεν δείχνει να έχει ανταγωνισμό.

Στο κέντρο της άμυνας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος θα είναι σίγουρα βασικός και όπως όλα δείχνουν στο πλευρό του θα είναι ο Άνταμ Τζανετόπουλος. Στα άκρα της άμυνας χρησιμοποιήθηκαν οι Μιχάλης Μπακάκης και Άρης Σοϊλέδης.

Ως αμυντικά χαφ θα χρησιμοποιηθούν οι Δημήτρης Ανάκογλου και Γιάκομπ Γιόχανσον. Μπροστά τους θα βρίσκεται ο Πέτρος Μάνταλος με τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Έλντερ Μπαρμπόσα να είναι στα άκρα.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο φορμαρισμένος Χρήστος Αραβίδης που μπορεί να δώσει αρκετή ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

16.00: Ηρακλής - Πανιώνιος: Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας), Βοηθοί: Πασχάλης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας

19.30: Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας), Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Σίπκας (Πέλλας)

Πέμπτη 12/2

15.00: Χανιά - Απόλλων Σμύρνης: Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Ελευθερίου (Αθηνών), 4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)

19.30: ΟΦΗ - SKODA Ξάνθη: Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου), Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Σταθόπουλος (Ηλείας), 4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News