default-image

Ρουκέτες εναντίον του στρατού στην ανατολική Ουκρανία

Κόσμος
Ρουκέτες εναντίον του στρατού στην ανατολική Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό με ρουκέτες του κύριου αρχηγείου του ουκρανικού στρατού στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αυξάνοντας σε τουλάχιστον 20 τον αριθμό των νεκρών στην περιοχή αυτή μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.

Το αρχηγείο των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη Κραματόρσκ «επλήγη από ρουκέτες Tornado», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ενώπιον των κοινοβουλευτικών νωρίτερα.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίσθηκαν στον βομβαρδισμό αυτό, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές οι οποίες πρόσκεινται στο Κίεβο. Δεν ήταν δυνατό να διευκρινιστεί έως πριν από λίγο εάν υπάρχουν απώλειες στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, επισημαίνει πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας η επίθεση εξαπολύθηκε με τη χρήση ενός εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών από την πόλη Χορλίβκα, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, περίπου 45 χλμ. από την Κραματόρσκ. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες διέψευσαν ότι εκτόξευσαν ρουκέτες από την πόλη αυτή.

«Πρόκειται για μια προβοκάτσια», δήλωσε ο Έντουαρντ Μπασούριν, ένας ανώτερος αξιωματικός των αυτονομιστών της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας στο Ντονέτσκ, τονίζοντας ότι «δεν ανοίξαμε πυρ με (εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών) Γκραντ για να πλήξουμε» το αρχηγείο αυτό.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, σημείωσε από τη δική του πλευρά ότι το Κραματόρσκ επλήγη από «έναν πύραυλο Tornado, το πιο σύγχρονο ρωσικό σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών». «Η Ουκρανία δεν το διαθέτει», ανέφερε ο ίδιος μέσω του Twitter. Το δραστικό βεληνεκές των εκτοξευτήρων ρουκετών Tornado κυμαίνεται, ανάλογα με τα διάφορα μοντέλα του συστήματος αυτού, από τα 20 ως τα 90 χιλιόμετρα.

Πηγή: imerisia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News