Ειδήσεις

Αυξημένος ο αριθμός των Βέλγων επισκεπτών στην Κρήτη

Θετικά είναι τα μηνύματα από τη βελγική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ιδιαίτερα για τον τουρισμό της Κρήτης, καθώς οι τάσεις της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικές σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης μετά και από την τελευταία συμμετοχή της σε τουριστική έκθεση.

Η παραπάωνω διαπίστωση προέκυψε, όπως αναφέρεται, από τη μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών στην τουριστική έκθεση "Salon des Vacances" που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ευρώπη, που φέτος πλησίασε τους 120.000 επισκέπτες.

Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη, ενώ παρατηρήθηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 50+ για πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τον περιπατητικό τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η Κρήτη είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Βέλγων, με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων τουριστών που εκτιμούν τον πολιτισμικό της πλούτο, την κρητική διατροφή, την ελληνική φιλοξενία και το ξεχωριστό κρητικό τοπίο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση, οι ελληνικοί προορισμοί θα διατηρήσουν και το 2015 συγκριτικό πλεονέκτημα στη Μεσόγειο, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών από το Βέλγιο για την Κρήτη αναμένεται  αυξημένος σε ποσοστό πάνω από 10%.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Χανίων Μανώλης Βολικάκης.

Σχόλια