default-image

Τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας... έφεραν την τρόικα στην Αθήνα

Ελλάδα
Τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας... έφεραν την τρόικα στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες αποκαλύψεις ως προς το πώς ήρθε η τρόικα στην Ελλάδα και πώς μπήκε η χώρα σε πρόγραμμα κάνει ο Ερβέ Φαλτσάνι στο βιβλίο του "La cassaforte degli evasore" ("Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων") που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη "λίστα Λαγκάρντ", γράφει ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με «500 εκατ. ευρώ» στην HSBC, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, η οποία προδημοσιεύει μερικά αποσπάσματα του βιβλίου του Ερβέ Φαλτσάνι, ο τελευταίος υποστηρίζει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας.

Αυτό, κατά την άποψή του, συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχτηκε «πιέσεις και εκβιασμούς».

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλτσάνι.

Τι απαντά ο Γιώργος Παπανδρέου

Απάντηση και με επίσημη ανακοίνωση δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου στα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Ερβέ Φαλτσιάνι για τη λίστα Λαγκάντ, την τρόικα και τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην ανακοίνωση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αναφέρεται ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει ερευνηθεί και σημειώνεται ότι «κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας».

Αναλυτικά: «Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες στις πλάτες άλλων.

Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις... εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.

Η αλητεία στο απόγειό της.

Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρόμικων πολιτικών παιχνιδιών.

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.

Όσοι, παρά ταύτα, διακινούν τις... εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.

Φτάνει πια.

ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δε γνωρίζει ότι στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News