default-image

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον πρόεδρο Πούτιν

Ελλάδα
Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον πρόεδρο Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β', στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, ο κ. Πούτιν συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησής τους αφορούσε στην Ελλάδα.

Ιδιαιτέρως, μάλιστα, αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν πρωθυπουργό «με φρέσκιες ιδέες, που αγωνίζεται για το καλό του λαού του και της πατρίδας του».

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον ευχαρίστησε για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Ρωσίας-Αιγύπτου, όπου και η έδρα - στην Αλεξάνδρεια - του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.

Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο συνόδευε ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το έτος 2005. Τον υποδέχτηκε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι στο αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά μία εκδήλωση στην Όπερα του Καΐρου αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας και παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.

Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, οι οποίες ολοκληρώνονται με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News