default-image

Το βραβείο ανθρωπισμού στον Σαμαρά

Ποδόσφαιρο
Το βραβείο ανθρωπισμού στον Σαμαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Τζέι Μπίτι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία… Ανάμεσά τους έχει αναπτυχθεί μια δυνατή φιλία και ο Έλληνας άσος αποτελεί το ίνδαλμα του μικρού φιλάθλου της Σέλτικ. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο επιθετικός της Αλ Χιλάλ πλέον είχε τμηθεί με ειδικό βραβείο "αθλητικής προσφοράς και ήθους" και η χειρονομία του να παραλάβει την πλακέτα μαζί με τον πιο φανατικό θαυμαστή του έκανε το γύρο του κόσμου.

Οι δυο τους, βέβαια, έχουν περάσει πολλά, αφού πανηγύρισαν παρέα την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σκοτίας, ενώ κατά την διάρκεια του Μουντιάλ και όταν η Εθνική προκρίθηκε στους 8 της διοργάνωσης, έστειλε μήνυμα στον μικρό του φίλο και τον κάλεσε με την οικογένειά του στην Βραζιλία.

Το αξιέπαινο, έτσι, κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει ο Sam έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως και μάλιστα του απονεμήθηκε χθες ακόμη ένα σημαντικό βραβείο. Συγκεκριμένα, στο 67ο γκαλά της Mundo Deportivo o 30χρονος ποδοσφαιριστής τιμήθηκε με το "Trofeo a la Gesta Humano-Deportiva", δηλαδή το βραβείο της πιο ανθρώπινης χειρονομίας στον αθλητισμό.

Είναι μια από τις νεότερες κατηγορίες αυτού του ετήσιου γκαλά στο οποίο βραβεύτηκαν επίσης μεγάλα αστέρια του αθλητισμού όπως ο Κάρλες Πουγιόλ, o Χαβιέρ Μασεράνο, ο Ντάνι Άλβες αλλά και ο προπονητής Γιόακιμ Λεβ. Η επιτροπή, ωστόσο, αποφάσισε αυτό το ξεχωριστό βραβείο να το δώσει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Sam έδειξε και πάλι την αγάπη του για τον Τζέι αφού τον έστειλε στην Βαρκελώνη μαζί με την οικογένειά του να το παραλάβει εκ μέρους του! Ετσι, ο μικρός φίλος της Σέλτικ έζησε μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία δίπλα σε μεγάλους αστέρες όπως Ερίκ Αμπιντάλ και ο Κάρλες Πουγιόλ, ενώ επισκέφτηκε και το Καμπ Νου!

Ο μικρός Τζέι μίλησε στην λαμπερή εκδήλωση για την σχέση του με τον Έλληνα άσο: "Σίγουρα, είμαι μεγάλος φαν της Σέλτικ και του Σαμαρά. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και ο καλύτερος φίλος μου. Μου αρέσει βέβαια και η Μπαρτσελόνα, αλλά προτιμάω την Σέλτικ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News