default-image

Ν.Μαριάς: Το τελεσίγραφο του Ντράγκι και της ΕΚΤ δεν θα περάσει

Κρήτη
Ν.Μαριάς: Το τελεσίγραφο του Ντράγκι και της ΕΚΤ δεν θα περάσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελεσίγραφο της ΕΚΤ δεν θα περάσει δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χτες 09/02/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

 Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής η πρόσφατη εκβιαστική απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στις πράξεις του Ευρωσυστήματος είναι παράνομη και καταχρηστική καθώς παραβιάζει τις διατάξεις του Δικαίου της ΕΕ και λήφθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους προκειμένου να εξαναγκάσει την Ελλάδα να ακολουθήσει τις εντολές της τρόικας και των δανειστών μεταξύ των οποίων είναι και η ίδια η ΕΚΤ.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: ''Η ΕΚΤ έχει μετατραπεί πλέον σε κράτος εν κράτει. Είναι δήθεν ανεξάρτητος θεσμός άσκησης νομισματικής πολιτικής ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της τρόικας αλλά και δανειστής της Ελλάδας με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στους κόλπους της.

Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται η ΕΚΤ είναι να συνεχίσει να κερδοσκοπεί σε βάρος του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού απαιτώντας να πληρωθούν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που η ίδια η ΕΚΤ αγόρασε με έκπτωση 40%''.

Και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες κατέληξε: ''Να ξέρει όμως ο κ. Ντράγκι ότι το τελεσίγραφό του δεν θα περάσει. Ο Ελληνικός λαός θα συνεχίσει να παλεύει αταλάντευτα ενάντια στην τρόικα για τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους (Odious Debt)''.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News