default-image

Deal εκατομμυρίων ανάμεσα σε Google και Twitter

Επιστήμη
Deal εκατομμυρίων ανάμεσα σε Google και Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία μεταξύ του Twitter και της Google για να καταστούν αναζητήσιμα τα tweets στη μηχανή αναζήτησης του αμερικανικού κολοσσού αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ειδήσεις της νέας χρονιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές για το θέμα, μέσα στο πρώτο μισό του 2015, tweets θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζητήσεων στο Google, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τη στιγμή που εμφανίζονται, στο πλαίσιο της συμφωνίας που δίνει στην Google πρόσβαση στο «firehose» του Twitter (δηλαδή τη συνεχή ροή δεδομένων που παράγεται από τα γραφόμενα των 288 εκατ. χρηστών).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία υπογραμμίζει την πρόοδο που σημειώνει η στρατηγική που ακολουθεί ο διευθύνων σύμβουλος, Ντικ Κοστόλο, όσον αφορά στο να είναι ορατά τα tweets και από άτομα που δεν είναι χρήστες του Twitter, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα διαφημιστικά έσοδα. Επίσης, το Twitter, που παρέχει δεδομένα και στο Bing της Microsoft και στο Yahoo στοχεύει στην προσέλκυση ακόμα πιο πολλών χρηστών στο ίδιο.

Μηχανικοί του Twitter και της Google δουλεύουν ήδη πάνω στο τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας, σύμφωνα με τις πηγές. Τη συμφωνία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κοστόλο στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Twitter, σύμφωνα με το TechCrunch, κατά την οποία ανακοινώθηκε ταχύτερη του αναμενομένου αύξηση των εσόδων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 95% στα 479 εκατ. δολάρια (αν και επιβραδύνθηκε η προσέλευση νέων χρηστών, καθώς ήταν «μόνο» τέσσερα εκατ. μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες). Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες είχαν παρόμοια συμφωνία και από το 2009 ως το 2011.

Ωστόσο, πέρα από τη συμφωνία, ο Ντικ Κοστόλο αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για μια από τις μεγάλες «πληγές» του Twitter, που δεν είναι άλλο από το trolling, όπως και η παρενόχληση και οι φραστικές επιθέσεις. Σε εσωτερικό memo που έφτασε στα χέρια του The Verge, ο Κοστόλο γράφει ότι «τα πάμε χάλια όσον αφορά στην αντιμετώπιση με τις φραστικές επιθέσεις και τα troll στην πλατφόρμα, και τα πάμε χάλια εδώ και χρόνια…δεν είναι μυστικό, και ο υπόλοιπος κόσμος μιλά για αυτό κάθε μέρα. Χάνουμε βασικούς χρήστες τον έναν μετά τον άλλο με το να μην αντιμετωπίζουμε απλά ζητήματα trolling με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι κάθε μέρα».

«Ειλικρινά ντρέπομαι για το πόσο ανεπαρκώς έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το θέμα κατά την θητεία μου ως CEO. Είναι αφύσικο. Δεν υπάρχει δικαιολογία.Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για το ότι δεν ήμουν πιο επιθετικός σε αυτόν τον τομέα. Δεν φταίει κανείς άλλος από εμένα, και αυτό με φέρνει σε αμηχανία. Θα αρχίσουμε να πετάμε αυτά τα άτομα έξω αριστερά και δεξιά και να διασφαλίζουμε πως όταν αρχίζουν τις γελοίες επιθέσεις τους δεν θα τους ακούει κανείς».

Πηγή: sigmalive.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News