default-image

Μασσαλία: Επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών

Κόσμος
Μασσαλία: Επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη νωρίτερα σήμερα στη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, όπου κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ "πυροβόλησαν στον αέρα" και από τα πυρά τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ενώ στην πόλη αναμένεται ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Le Figaro, ο διευθυντής της αστυνομίας της Μασσαλίας Πιέρ-Μαρί Μπουρνικέλ φέρεται να τραυματίστηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε στη συνοικία Λα Καστελάν στη βόρεια Μασσαλία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται μάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών και η υπόθεση συνδέεται με τα ναρκωτικά. H Le Figaro γράφει ότι τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μέλη των δύο συμμοριών πιάστηκαν στα χέρια μετά από διαφωνία για πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης έσπευσε στο σημείο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε φέρεται να δέχθηκε πυρά από αγνώστους.

Η αντιδήμαρχος της πόλης Καρολίν Ποζμεντιέ δήλωσε ότι εκκενώθηκε ένα σχολείο και πρόσθεσε: "Αυτή η μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών είναι ένας μακροχρόνιος αγώνας".

Το περιστατικό σημειώθηκε την ημέρα κατά την οποία αναμένεται η επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς ο οποίος είναι προγραμματισμένο να κάνει ειδική μνεία στη μείωση της εγκληματικότητας στη Μασσαλία.

Η περιοχή Καστελάν, όπου μεγάλωσε ο ποδοσφαιριστής Ζιντεντίν Ζιντάν, είναι μια από τις πιο φτωχές της πόλης. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια μετά το περιστατικό.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News