default-image

Στο δήμαρχο Ηρακλείου η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Κρήτη
Στο δήμαρχο Ηρακλείου η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο βήμα για τη στενή συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και ΤΕΕ/ΤΑΚ σε διάφορες δράσεις έργων και πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα της πόλης έγινε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Γιάννης Χαρωνίτης και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης και Γιάννης Αναστασάκης, έγινε μια εκτενής συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας με το Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο ο Δήμος θεωρεί σημαντικό σύμβουλο για τα προβλήματα τεχνικής φύσεως που απασχολούν διάφορους τομείς.

«Εξετάζουμε τους τρόπους υλοποίησης της συνεργασίας αυτής με την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων και στη συνέχεια θα ζητήσουμε από το Τεχνικό Επιμελητήριο να μας καταθέσει την εμπειρία των μελών του», επισήμανε ο κ. Λαμπρινός.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιάννης Χαρωνίτης δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του Τμήματος εξέθεσε στο δήμαρχο τα προβλήματα του κλάδου του και τόνισε ότι υπήρξε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους που μετείχαν σε αυτή.

«Μπορούμε να προσφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία μας σε διάφορα θέματα του Ηρακλείου, γιατί στόχος μας είναι η καλύτερη εικόνα και λειτουργία της πόλης που όλοι ζούμε», πρόσθεσε ο κ. Χαρωνίτης,.

Ως παράδειγμα, ανέφερε τη συνδρομή των μηχανικών στην πρώτη καταγραφή και ιεράρχηση των ετοιμόρροπων κτιρίων σε όλο το Δήμο, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών στις ενέργειες που πρέπει να προχωρήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News