default-image

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για την επικείμενη κακοκαιρία

Κρήτη
Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για την επικείμενη κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκαν από το πρωί της Δευτέρας όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και το προσωπικό τους, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία - σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ - θα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Κρήτη. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και κυρίως οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, η ένταση των οποίων θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ.

Σήμερα το πρωί στη Λότζια έγινε σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνος Παττακός, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, κ. Γιάννης Ρασούλης, και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Μηνάς Καπετανάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έγινε σχεδιασμός των δράσεων και των προτεραιοτήτων, ενημερώθηκαν οι χειριστές μηχανημάτων να είναι σε επιφυλακή, ενώ στάλθηκε επείγον έγγραφο στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους των περιοχών τους για την κακοκαιρία και να είναι σε συνεχή επαφή με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύπτουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παττακός κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την Πολιτική Προστασία. Επίσης τόνισε ότι με βάση το σχεδιασμό που έγινε θα δοθεί βάρος στον αποχιονισμό των βασικών οδικών αρτηριών, ενώ επισήμανε τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν από τους θυελλώδεις ανέμους, με την πτώση δένδρων και την παράσυρση αντικειμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News