default-image

...Να Αγιάσω

Περίεργα
...Να Αγιάσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

   Πλήθος στοιχείων αποδεικνύουν το πόσο ζημιογόνος υπήρξε για τη χώρα μας  η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, είναι αρκετή μια ματιά στους σημερινούς δείκτες της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, για να καταλάβει κανείς το πόσο … επωφελής ήταν αυτή η σχέση.

Η εξάρτηση, εγγενές χαρακτηριστικό της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης στην Ελλάδα, καθόρισε και καθορίζει το αποτέλεσμα του δούναι και λαβείν με την Ε.Ε. Έτσι λοιπόν σ΄ αυτήν τη λεόντειο εταιρεία, η Ελλάδα ήταν (και συνεχίζει να είναι) ο «πελάτης». Είτε στην περίοδο της «ανάπτυξης», είτε στην περίοδο της κρίσης.

Τα παραπάνω συμπυκνώθηκαν σε μια δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος, ερωτηθείς για το λόγο που η Ε.Ε δεν πήρε μέτρα ενώ γνώριζε εδώ και τριάντα χρόνια το «ελληνικό πρόβλημα», απάντησε: «Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα»!

Εδώ έχουμε μια δήλωση ενός πρωταγωνιστή της ιστορίας, που συνιστά ομολογία ενοχής σε ένα έγκλημα διαρκείας που διαπράχθηκε από τους «εταίρους» της χώρας στην Ε.Ε. Συνιστά, όμως και αποκάλυψη των κινήτρων αυτού του εγκλήματος, αφού οι «δράστες», εν γνώσει του γεγονότος ότι το «θύμα» τους πήγαινε ντουγρού στα βράχια, συνέχιζαν τη λεηλασία, επιταχύνοντας την καταστροφή…

Τώρα λοιπόν οι ίδιοι εμφανίζονται ως επίδοξοι «σωτήρες», αλλά και κήνσορες της «τεμπελιάς» των Ελλήνων εργαζομένων που θέλουν να ζουν εις βάρος των άλλων λαών!

Και δεν φτάνει αυτό! Ακούμε πάλι τις «φωνές της λογικής» που λένε ότι η «λύση» θα δοθεί απ" αυτή τη συμμορία και μόνον απ"  αυτήν… 

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News