default-image

Πρόκληση για την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Πρόκληση για την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ ξεμπέρδεψε με συνοπτικές διαδικασίες από το ματς με τα Χανιά (4-1) και τώρα έχει κάθε δικαίωμα να σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, την ερχόμενη Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» (19:30).

Για τους «κιτρινόμαυρους» και τους πολυάριθμους φίλους τους πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αγωνιστική πρόκληση για τον τελευταίο ενάμιση και πλέον χρόνο, όπου η ομάδα τους έχει βρεθεί μακριά από την κατηγορία που της αρμόζει. Είναι κι ότι αποτελεί το μεγαλύτερο δυνατό crash test για να αποδείξει η «Ένωση» ότι το σύνθημα «Ερχόμαστε» γίνεται πράξη.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο ντέρμπι. Ιατρικά είναι 100% έτοιμος, αλλά μένει να φανεί αν ο Τραϊανός Δέλλας κρίνει πως είναι και αγωνιστικά έτοιμος για να αντεπεξέλθει δεδομένου πως τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 8 Ιανουαρίου. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στην αποστολή που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Από εκεί κι έπειτα, δεδομένες θεωρούνται κάποιες αλλαγές. Ο Σοϊλέδης, που χθες έμεινε εκτός αποστολής, αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Πεταυράκη αντιμετωπίζοντας την ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του. Ανέστης στο τέρμα, Μπακάκης δεξί μπακ και Λαμπρόπουλος στο κέντρο της άμυνας είναι σίγουροι, με την άλλη θέση να εξαρτάται από τον… Κολοβέτσιο.

Στο κέντρο ο Γιόχανσον θα πάρει τη θέση του Ρόβα δίπλα στον Ανάκογλου, ενώ επανέρχεται ο Μάνταλος σε ρόλο επιτελικού και διατηρείται ο Μπαρμπόσα σαν αριστερό εξτρέμ. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά. Είναι πιθανό η ΑΕΚ να παραταχθεί με επιθετικό τον Αραβίδη και δεξιά τον Πλατέλλα ή ο πρώτος να πάει σε θέση δεξιού εξτρέμ και να αγωνιστεί ως προωθημένος ένας κλασικός σέντερ φορ (Μπρέτσεβιτς ή ακόμη και Κρισάντους).

Σίγουρα εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Κορδέρο, ενώ νοκ άουτ τέθηκε ξανά ο Άλεξ Ντακόλ που αποχώρησε με σφίξιμο στο δικέφαλο χθες και σήμερα θα διαπιστωθεί αν πρόκειται για υποτροπή στο παλιό του τραύμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News