default-image

Εκποίηση περιουσίας για να σωθεί ο Δήμος Γόρτυνας

Κρήτη
Εκποίηση περιουσίας για να σωθεί ο Δήμος Γόρτυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέφτει και επίσημα πλέον στο τραπέζι η αξιοποίηση ή και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να αντλήσει χρήματα ώστε να καλυφθεί το τεράστιο χάσμα των 6 εκατ. ευρώ που υπολείπονται για να ισοσκελιστεί ο ελλειμματικός προϋπολογισμός.

Όπως είναι γνωστό ο προϋπολογισμός του Δήμου Γόρτυνας, λόγω αυτού του ελλείμματος, είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς δε συνάδει με τις προβλέψεις της κυβέρνησης και ο Δήμος Γόρτυνας είχε τεθεί υπό καθεστώς επιτήρησης.

Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Γόρτυνας θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι, ακόμη κι αν το επιτύχει, αφενός τα χρήματα δε θα καλύπτουν το σύνολο του μεγάλου ποσού που απαιτείται για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός και αφετέρου, ακόμη και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτηθούν έτσι κι αλλιώς ενέργειες από πλευράς δημοτικής Αρχής, προκειμένου να αποδείξει ότι έχει ένα βιώσιμο σχέδιο για το Δήμο.

Οπότε είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου, προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα.

Πάντως ο δήμαρχος ερωτηθείς απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.

Νωρίτερα το πρωί, ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στην προσπάθειά του να βρεθεί λύση.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News