Ειδήσεις

Εκπαιδευτικοί προς υπουργείο: Να αποσύρετε το "Ευ Ζην"

Την αντίθεση του στη διεξαγωγή του προγράμματος "Ευ Ζην" εκφράζει η διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Εκπαίδευσης "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" μέσα από ψήφισμα που εξέδωσε, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, αλλά και τους γονείς να αντιδράσουν!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το υπουργείο Παιδείας, λόγω των αντιδράσεων όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, πλέον ζητά τη συγκατάθεση των γονέων για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα "Ευ Ζην"».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος" επισημαίνει πως «η διεξαγωγή των μετρήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί μεγάλο αριθμό διδακτικών ωρών και άρα απώλεια της διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής (2-4 εβδομάδες). Επίσης οι μαθητές που οι γονείς τους δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στερούνται το δικαίωμα της διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής, αφού ο συνάδελφος της Φυσικής Αγωγής καλείται να ασχοληθεί με το "Ευ Ζην".

Το αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος δεν αποτελεί μέρος του αναλυτικού προγράμματος διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Συνεπώς, κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να διαθέσει αυτές τις ώρες από το μάθημά του.

Οι καθηγητές Πληροφορικής και οι διευθυντές καλούνται να αναλάβουν άλλο ένα έργο, το οποίο δεν προβλέπεται στις υποχρεώσεις τους να εκτελέσουν, τη στιγμή μάλιστα που έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο όγκος της διοικητικής δουλειάς (my school, e-student κ.λπ.).

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει τους εκπαιδευτικούς να εκτελέσουν τον τεράστιο όγκο δουλειάς για χάρη των συμφερόντων εταιριών, που μέσω συγκεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών θέλουν να εκπονήσουν έρευνα για τα δικά τους επιστημονικά και οικονομικά συμφέροντα».

Παρακάτω ο Σύλλογος καλεί:

«-Το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και δημόσιων σχολείων. Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους γονείς για όλα τα παραπάνω.

-Τους συλλόγους γονέων να αντιδράσουν και να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια εταιρειών "άγνωστο" ποιων και για ποιους σκοπούς που καλύπτονται με τον μανδύα της επιστημονικής έρευνας - να μην αποδεχτούν στη μέτρηση των παιδιών τους για το εν λόγω πρόγραμμα».

Σχόλια