default-image

Για... 1500 απολύσεις έγινε όλο το κακό;

Ελλάδα
Για... 1500 απολύσεις έγινε όλο το κακό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μαγική εικόνα" ήταν οι 10.000 περίπου απολυμένοι από το Δημόσιο που υποστήριζε ότι είχε "πετύχει" ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε ο   ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η προηγούμενη ηγεσία κορόιδευε τον κόσμο με τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των απολύσεων», αποκαλύπτοντας ότι στον αριθμό που ανακοίνωνε, παρότι δεν ανέφερε ψευδή στοιχεία, "παρέλειπε" να αναφέρει ότι οι πραγματικές απολύσεις ήταν πολύ λιγότερες.

Οπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, "η προηγούμενη κυβέρνηση συγκρούστηκε με τη δημόσια διοίκηση για να φύγουν στην πραγματικότητα 1.500 άνθρωποι» τόνισε διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των απολύσεων που είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ήταν ο πραγματικός.

«Εχω μπροστά μου το απόρρητο έγγραφο το οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει στην Τρόικα, αλλά δεν θέλω να το προσωποποιήσω σε εκείνον. Σύμφωνα με το έγγραφο που έθεσε υπόψη μου η υπηρεσία, με χαρακτηριστικό εμπιστευτικότητας προς την τρόικα, και το οποίο είναι στα αγγλικά, μιλάει για 3.565 πραγματικές απολύσεις και αναφέρει ότι εκκρεμούν λόγω νομικών δικαστικών ενεργειών άλλοι αριθμοί. Έδινε στο τέλος ένα νούμερο συνολικό 9.543 στο οποίο άθροιζε τις πειθαρχικές απολύσεις, όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν είτε ήταν στο ΑΣΕΠ είτε ήταν στα δικαστήρια και τους 3.500 ανθρώπους που σας είπα. Επομένως, ουσιαστικά δεν παραποιούσε τα στοιχεία, δεν έδινε στοιχεία τα οποία δεν ήταν ακριβή, αλλά δημιουργούσε μια εικόνα ότι 9.500 είναι οι άνθρωποι που έφυγαν από το δημόσιο, ενώ στην πραγματικότητα είχαν φύγει λίγοι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News