default-image

Μαγνήτισε τα βλέμματα η αγρια πανίδα της Κρήτης

Μαγνήτισε τα βλέμματα η αγρια πανίδα της Κρήτης

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον μικρών παιδιών για τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ορνιθολόγος του Μουσείου απάντησε στα δεκάδες ερωτήματα των μαθητών για την άγρια πανίδα της Κρήτης, ενδιαφέρουσες ημερίδες που θα έχουν και συνέχεια, με το επόμενο θέμα να αποτελούν οι νυχτερίδες του νησιού και το σημαντικό ρόλο που παίζουν στο οικοσύστημα.

Πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα της ζωής αποτελούν τα αρπακτικά τα Κρήτης, των οποίων ο πληθυσμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, μετά και τις προσπάθειες που καταβάλλουν επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Πιο κοντά στα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης βρέθηκαν μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε σχετική εκδήλωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ορνιθολόγος του μουσείου αναφέρθηκε στους βασικούς κινδύνους για τα αρπακτικά πουλιά, στους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η διάσωση του γυπαετού στην Κρήτη αλλά και το πώς μπορούν να βοηθήσουν, αν συναντήσουν ένα τραυματισμένο αρπακτικό πουλί.

Μετά την ομιλία στην αίθουσα πολυμέσων , μικρά παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, έπαιξαν και έφτιαξαν κατασκευές σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης.

Η επόμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης έχει θέμα τις νυχτερίδες.

Στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί πολλά είδη νυχτερίδων ενώ το 2004 διαπιστώθηκε ότι στην Κρήτη ζει και ένα δεύτερο είδος νανονυχτερίδας η οποία ως τότε θεωρούνται ενδημική της Λιβυής, θέμα που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από μικρά παιδιά αλλά και …μεγαλύτερους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News