default-image

"Βάλτωσε"... το σκάνδαλο του ΙΚΑ

"Βάλτωσε"... το σκάνδαλο του ΙΚΑ

Στα χέρια της δικαιοσύνης παραμένει ακόμα η σκανδαλώδης υπόθεση με τα σκευάσματα διατροφής που ζημίωσαν το ΙΚΑ με 5,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ, πέντε χρόνια μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV" και της εφημερίδας "Νέα Κρήτη".

Μετά το σάλο που προκλήθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο, η υπόθεση φέρεται να παραμένει στάσιμη δικαστικά. Για το χρυσό κόλπο, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης, το Νοέμβριο του 2011, βρέθηκε στο Ηράκλειο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα εναντίον πέντε εταιρειών και κατά παντός υπευθύνου.

Ο Διονύσης Πατσούρης κατέθεσε 25 φακέλους-φωτιά, με ιατρικές βεβαιώσεις, τιμολόγια, εξουσιοδοτήσεις και ταμειακά παραστατικά που καίνε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσούρη, 489 ασφαλισμένοι λάμβαναν παρανόμως σκευάσματα διατροφής, εκ των οποίων οι 73 ήταν θανόντες επιβεβαιώνοντας τη δημοσιογραφική έρευνα της "ΚΡΗΤΗ ΤV".

Για τις χρυσές μπίζνες είχε στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός από ιατρικές βεβαιώσεις που ήταν φωτοτυπία, από εικονικά τιμολόγια μέχρι και εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων-φωτοτυπία με αλλοιωμένες ημερομηνίες, τις οποίες προσκόμιζαν στο ΙΚΑ για δήθεν λογαριασμό των ασφαλισμένων, εκπρόσωποι των εταιρειών που εισέπρατταν τα υπέρογκα ποσά για τις εταιρείες.

Ακολούθησαν κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων εταιρειών αλλά και προσημειώσεις της ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά που μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί είναι ελάχιστα, την ώρα που πολίτες και φορείς τονίζουν την ανάγκη να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News