Ειδήσεις

Στο προσκήνιο ξανά το ενεργειακό της Κρήτης

Το ενεργειακό ισοζύγιο της Κρήτης, τι ενέργεια παράγουμε και από πού, θα βρεθεί στο μικροσκόπιο ειδικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί, όπως συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΠΕΔ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων σε αρκετές περιοχές του νησιού, που κάνουν λόγο για άναρχες επενδύσεις ιδιωτικών εταιρειών με στόχο το κέρδος, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ήδη, αρκετοί σύλλογοι και φορείς του δήμου Αγίου Νικολάου συνυπέγραψαν με την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο μεγάλο προωθούμενο  επενδυτικό πρότζεκτ γαλλικού κολοσσού που περιλαμβάνει έναν υδροηλεκτρικό σταθμό, ισχύος 100 μεγαβάτ, στο Αζιλακόδασος Βραχασίου καθώς και 4 μεγάλα αιολικά πάρκα, ισχύος 91μεγαβάτ, σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Αναγκαίος θεωρείται από την ΠΕΔ και ο ρόλος μιας δεύτερης επιτροπής η οποία θα αναλάβει όταν τίθεται ζήτημα εγκατάστασης νέων ΑΠΕ σε κάποιο δήμο, να συγκεντρώνει στοιχεία και υλικό από διάφορους φορείς, χρήσιμα για το έργο, την αναγκαιότητα και τις επιπτώσεις του.

Σχόλια