Ειδήσεις

Τι θα ανακοινώσει ο Τσίπρας-Σενάρια για "πάγωμα" εξαγγελιών

Αντίστροφη μέτρηση για τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού την Κυριακή στις 19:00 στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες "παγώνει" ως το καλοκαίρι μέρος των προεκλογικών της εξαγγελιών, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα αφορούν αφενός τους επόμενους πέντε μήνες μέχρι τον προσεχή Ιούνιο και αφετέρου τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια.

Το πρώτο μέρος των δεσμεύσεων, δηλαδή αυτών που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα συμπίπτει με το προτεινόμενο πρόγραμμα-γέφυρα στο οποίο επιμένει η κυβέρνηση.

Σε τρεις άξονες

Όπως επιβεβαιώθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, οι προγραμματικές δηλώσεις των επόμενων ημερών θα βασίζονται σε τρεις άξονες:

- την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης (κάτι που θεωρείται και η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης)

- την επανεκκίνηση της οικονομίας

- το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Μέτρα ανακούφισης

Συγκεκριμένα τα άμεσα μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο και θα έχουν ως στόχο την ανακούφιση των πολιτών, και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αύριο στην ομιλία του, θα είναι:

- 13η σύνταξη για όσους είναι κάτω από 700 ευρώ,

- Δωρεάν ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν

- Δωρεάν μεταφορά σε ΜΜΜ για ανέργους

- Αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ με φόρο ακίνητης περιουσίας

- Επιδότηση ενοικίου για ευπαθείς ομάδες.

Μεσοπρόθεσμα θα προωθηθεί ο κατώτερος μισθός 751 ευρώ και η αύξηση του αφορολογήτου.

Να σημειωθεί πως κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης θα είναι το "σαφάρι" για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σχόλια