default-image

Τι είπε ο Νικολάς Μαδούρο στο "νεαρό και γενναίο" ΑλέξηΤσίπρα

Κόσμος
Τι είπε ο Νικολάς Μαδούρο στο "νεαρό και γενναίο" ΑλέξηΤσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ζωντανά στη διάρκεια παρέμβασής του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο ίδιος είπε ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφτεί τη χώρα του, ενώ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρες της Νοτίου Αμερικής.

«Στην Ελλάδα επέβαλαν ένα άγριο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Άγριο. Και ήρθε ένας γενναίος άνθρωπος. Ένας νέος άνθρωπος για να σώσει την ένδοξη ιστορία του ελληνικού λαού. Και να θέσει σε εφαρμογή με το στυλ του και τις ιδέες του ένα διαφορετικό μοντέλο», συνέχισε ο Νικολάς Μαδούρο, όπως μεταδίδει το in.gr.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ακόμα ότι στην Ελλάδα η προεκλογική εκστρατεία είχε ως στόχο να βλάψει το νεαρό Αλέξη Τσίπρα «με όχημα την καμπάνια κατά της πολιτικής του Τσάβες».

«Ήθελαν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο στην Ελλάδα. Και τελικά, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Νότια Αμερική ή την Καραϊβική, αυτοί που κάνουν βρόμικο πόλεμο κατά του Τσάβες καταφέρνουν να κάνουν τους αντιπάλους τους να κερδίζουν τις εκλογές», συνέχισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι στη σύντομη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα τού εξήγησε ότι έπεσε σε αυτόν ο κλήρος να χαράξει ένα νέο δρόμο για την Ευρώπη. «Ένας άλλος κόσμος είναι δυνατόν να υπάρξει και για την Ευρώπη, όπως λέγαμε πριν από 16 χρόνια στη Λατινική Αμερική».  

Ο Μαδούρο κατέληξε λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι θρήσκος, στη σύντομη συνομιλία τους, τού είπε: «Αλέξη, στο όνομα του Δημιουργού που προστατεύει τη Βενεζουέλα, ζητώ από αυτόν τον Θεό να σε ευλογεί, να σε προστατεύει, να σε προσέχει. Εσένα και τον ελληνικό λαό. Αυτό ζήτησα. Αμήν, αμήν, αμήν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News