default-image

Δύο έτη με αναστολή επί τριετία για τσαντάκια

Κρήτη
Δύο έτη με αναστολή επί τριετία για τσαντάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά δύο χρόνια μείωσε την ποινή κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε "τσαντάκια" το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό χθες. Πρωτόδικα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά καταδίκασε τον 32χρονο σήμερα σε κάθειρξη 4 ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα λόγω έφεσης. Χθες το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τού επέβαλε δύο έτη, με αναστολή επί τριετία.

Οι κατηγορίες με τις οποίες κάθισε στο σκαμνί ο κατηγορούμενος, για δεύτερη φορά, αφορούσαν διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και μεμονωμένα κατ' εξακολούθηση, που τελέστηκε από περισσότερους των δύο δραστών που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε αρπάξει τις τσάντες 30 γυναικών από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου μέχρι να συλληφθεί τον Ιούλιο του 2005, μαζί με ένα ακόμη άτομο. Τότε είχε ομολογήσει τρεις κλοπές και μαζί με το συνεργό του, με τον οποίο δρούσαν κινούμενοι με μηχανάκι. Αφότου πέρασαν το κατώφλι ανακριτή και εισαγγελέα, ο 22χρονος τότε αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, που ήταν τοξικοεξαρτημένος, η ηρωίνη που έπαιρνε τον είχε κάνει να χάσει τον εαυτό του και έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο για να κάνει μια νέα αρχή. Μετανιωμένος, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, ζήτησε μια ευκαιρία, προσθέτοντας πως από τότε, 10 χρόνια μετά, παρακολουθεί το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, το οποίο και ολοκληρώνει, και νιώθει περήφανος που δεν έχει ξανακυλήσει, και τελικά όλη αυτή η υπόθεση αποτέλεσε για εκείνον και την οικογένειά του λύτρωση.

Συγκινητική και η κατάθεση της μητέρας του, κατά την οποία ανέφερε πως το παιδί της εδώ και 9 χρόνια παλεύει και νικά στη μάχη που δίνει να απεξαρτηθεί άπαξ και διαπαντός από τα ναρκωτικά, και μάλιστα κάθε χρόνο παίρνει βραβείο από τον ΟΚΑΝΑ. Πρόσθεσε ακόμη πως πια εργάζεται, έχει σύντροφο και θέλει να φτιάξει τη δική του οικογένεια.

Απευθυνόμενος προς τον κατηγορούμενο, ο πρόεδρος της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόνισε στον 32χρονο πως το δικαστήριο τού έδωσε την ευκαιρία και πως ορθώς ήρθε ενώπιόν του για να δικαστεί.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Στέλιο Ταραζά, το αποτέλεσμα της δίκης τούς αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News