default-image

Δωρεάν ίντερνετ; Καλέστε στην Πυροσβεστική!

Δωρεάν ίντερνετ; Καλέστε στην Πυροσβεστική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κομφούζιο προκλήθηκε χθες τη νύχτα στο τηλεφωνικό κέντρο των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής από κακόβουλη ανάρτηση στο διαδίκτυο που "μοίραζε" δωρεάν ίντερνετ και χρόνο ομιλίας. Η ανάρτηση προέτρεπε χρήστες του facebook να καλούν στο 1998 για να κερδίσουν 500 ΜΒ ή 500 λεπτά χρόνου ομιλίας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Όμως ο αριθμός αυτός αυτόματα χτυπούσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής πανελλαδικά, όπου οι πυροσβέστες με απορία άκουγαν τους πολίτες να τους ζητούν την προσφορά.

Άφωνοι έμειναν χθες βράδυ οι πυροσβέστες στα κέντρα επιχειρήσεων της υπηρεσίας πανελλαδικά, όταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής οι πολίτες, αντί να τους ζητούν τη βοήθειά τους για κάποιο περιστατικό της αρμοδιότητάς τους, ζητούσαν δωρεάν χρόνο ομιλίας αλλά και ίντερνετ.

Αιτία για το κομφούζιο ήταν η ανάρτηση στο facebook που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1998 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων ή 500 λεπτά χρόνου ομιλίας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η Πυροσβεστική στο Ηράκλειο δέχτηκε περίπου 50 κλήσεις, στα Χανιά περίπου 25, γύρω στις 15 στον Άγιο Νικόλαο και 10 με 12 στο Ρέθυμνο.

Όμως καθώς το 1998 στην οποία αναφερόταν η κακόβουλη ανάρτηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια υπηρεσία, αυτόματα έβγαινε το 199. Έτσι γύρω στις 11 το βράδυ τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής πήραν "φωτιά", με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και όσοι πραγματικά καίγονταν για βοήθεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού ο αριθμός ανάγκης "199" του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν κατειλημμένος!

Καθώς η βροχή των τηλεφωνημάτων για δωρεάν ίντερνετ και χρόνο ομιλίας δεν έλεγε να σταματήσει, το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνθηκε άμεσα στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα στελέχη της βρήκαν ότι η ρίζα του κακού οφειλόταν στη συγκεκριμένη ανάρτηση, την "κατέβασαν" πάραυτα και έτσι τα τηλέφωνα στην Πυροσβεστική για την προσφορά σίγησαν...

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News