Ειδήσεις

Οργισμένη η κοινή γνώμη με τις εικόνες ντροπής

Την οργή της κοινής γνώμης προκάλεσαν οι απαράδεκτες εικόνες ντροπής στη μαρίνα των Μαλίων, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το neakriti.gr, με τα δύο εγκαταλειμμένα πλοία, το ένα σκουριασμένο σκαρί να είναι ήδη βυθισμένο, ενώ ένα άλλο οχηματαγωγό, να εναποθέτει ποσότητες πετρελαίου στη θάλασσα ενώ είναι και αυτό έτοιμο να βυθιστεί.

Το σημείο που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί τουριστική βιτρίνα για την περιοχή, έχει καταντήσει τα τελευταία δέκα χρόνια νεκροταφείο πλοίων. Η ντροπιαστική εικόνα εγκατάλειψης στη μαρίνα των Μαλίων, έχει κινητοποιήσει τη νέα δημοτική Aρχή, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να παρέμβει, αφού το φιλέτο ανήκει εδώ και χρόνια στον ΕΟΤ.   

Μετά από καταγγελίες πολιτών του Δήμου Μαλίων, μάθαμε έκπληκτοι ότι το μικρότερο σκάφος που είναι βυθισμένο, βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και δώδεκα περίπου χρόνια, αποτελώντας οξεία εστία μόλυνσης.  

«Εάν η μαρίνα των Μαλίων δεν είχε αφεθεί στο έλεος της από το 1993 εξαιτίας της αδιαφορίας του ΕΟΤ, τα πράγματα θα ήταν τώρα διαφορετικά», τονίζουν οι άνθρωποι του δήμου Χερσονήσου.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, επισημαίνοντας και αυτός με τη σειρά του τους προβληματισμούς του.

Ανάστατοι είναι όμως τώρα οι κάτοικοι των Μαλίων, βλέποντας από τη μία την υγεία των λουόμενων να κινδυνεύει και από την άλλη το τουριστικό προϊόν της περιοχής να υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο, ευελπιστώντας πως θα βρεθεί άμεσα μία λύση μετατροπής του παρακμιακού τοπίου σε ένα μελλοντικό τουριστικό παράδεισο.

Λευτέρης Κουμαντάκης

(Φωτογραφίες Νίκος Χαλκιαδάκης)

Σχόλια