default-image

Μεξικό: 61 πτώματα σε εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό κρεματόριο

Κόσμος
Μεξικό: 61 πτώματα σε εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό κρεματόριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεξικανικές Αρχές ανακάλυψαν τουλάχιστον 61 σορούς σε ένα εγκαταλελειμμένο κρεματόριο στην πόλη Ακαπούλκο, έναν πασίγνωστο τουριστικό προορισμό, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εισαγγελέας της πολιτείας Γκερέρο, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκοντίνες.

«Μέχρι στιγμής έχουμε βρει 61 σορούς» και «εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε πόσοι εξ αυτών είναι παιδιά, πόσες γυναίκες, πόσοι άνδρες», πρόσθεσε ο Γκοντίνες σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου των θυμάτων.

Τα πτώματα στο εγκαταλελειμμένο εδώ και ένα χρόνο ιδιωτικό κρεματόριο, ήταν τυλιγμένα με σεντόνια και καλυμμένα με ασβέστη, είπε από την πλευρά του ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας είχε αναπτυχθεί χθες βράδυ στην περιοχή, μετά την ειδοποίηση κατοίκων της περιοχής προς τις αρχές ότι αναδινόταν μια οσμή αποσύνθεσης από το κρεματόριο.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το skai.gr, είπε ότι βρέθηκαν «στοιχεία και ίχνη» και προέβλεψε πως θα γίνουν συλλήψεις πολύ σύντομα. Στο Ακαπούλκο, μια από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τη βία η οποία συνεχίζει να σπαράσσει το Μεξικό, το οργανωμένο έγκλημα ασκεί σκληρές πιέσεις στους κατοίκους.

Στην ίδια πολιτεία, το Γκερέρο, είχαν εξαφανιστεί 43 μαθητές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, δέχθηκαν επίθεση από διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρέδωσαν στα μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News