Ειδήσεις

Στην τελική φάση το έργο της Δυτικής Περιμετρικής

Ολοκληρώθηκε το έργο της ασφαλτόστρωσης και στα τελευταία 200 μέτρα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Δυτική περιμετρική οδός Παγκρήτιου Σταδίου και σύνδεσή της με οδό προς Ληνοπεράματα" που συνδέει την παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου με την κεντρική λεωφόρο (Α. Παπανδρέου) της Αμμουδάρας. Ο δρόμος άτυπα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία, καθώς ολοκληρώνονται τα πεζοδρόμια, ο φωτισμός, και η σήμανση.

Το έργο επισκέφθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συνοδευόμενος από το στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Χρήστο Δοριάκη. Ο κ. Κουκιαδάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του δήλωσε: «Όλοι οι πολίτες, θα απολαμβάνουν ένα θαυμάσιο οδικό έργο, αναπτυξιακό, που αποσυμφορεί όλη τη Δυτική πόλη του Ηρακλείου, ενώ θα βοηθήσει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ήταν ένα ταλαιπωρημένο ολυμπιακό έργο με δικαστική εμπλοκή, όπως γνωρίζετε, και η Περιφέρεια Κρήτης, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, το ξεμπλοκάραμε και το ολοκληρώνουμε».

Το έργο έχει κατασκευασθεί στο σύνολο του (μήκος 1.700 μέτρα) και πραγματοποιήθηκαν εργασίες εξυγίανσης του υπεδάφους, δίκτυο απορροής ομβρίων, εργασίες οδοστρωσίας και κατασκευής καταστρώματος πλάτους 10μ. Για την εξυπηρέτηση των πεζών έχουν κατασκευασθεί εκατέρωθεν της οδού πεζοδρόμια πλάτους 1,50 μ. με ράμπες για ΑμΕΑ και οδεύσεις τυφλών. Επίσης έχουν τοποθετηθεί ιστοί ηλεκτροφωτισμού και έχει υλοποιηθεί μελέτη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Στο σημείο σύνδεσης της οδού με την λ. Α. Παπανδρέου έχει διαμορφωθεί κόμβος με υλοποιημένη όλη την υποδομή για τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης. Το προσεχές διάστημα το οδικό έργο αναμένεται να δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία.

Σχόλια