default-image

Αυγενάκης προς κυβέρνηση: Αυτές είναι οι ανάγκες της Κρήτης

Κρήτη
Αυγενάκης προς κυβέρνηση: Αυτές είναι οι ανάγκες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από την ορκωμοσία της νέας Βουλής και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης θέτει υπόψη στους νέους υπουργούς ανάγκες και προτεραιότητες για ζητήματα τόσο της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου, όσο και της επικράτειας γενικότερα, σε ένα πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας και ανάγκης για αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις. Πρόκειται, όπως αναφέρει ο ίδιος, για ζητήματα που είτε δεν ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λ. Αυγενάκης υπέβαλε προτάσεις-παρεμβάσεις προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, αναφορικά με το πρόβλημα του ΒΟΑΚ και του οδικού δικτύου της Κρήτης συνολικά, τον Οδικό Άξονα "Ηράκλειο-Μεσαρά", το φράγμα Αποσελέμη, το αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" και τις αναγκαίες παρεμβάσεις μέχρι την κατασκευή του νέου στο Καστέλι, αλλά και ζητήματα σχετικά με τη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων και την ενίσχυση της ασφάλειας κατά τη ναυσιπλοΐα, την αυστηροποίηση των όρων και των ελέγχων. Επιπλέον ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στην ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ιδιαίτερα στην Κρήτη, αλλά και ζητήματα σχετικά με τη ρευστότητα και την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ζήτημα των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων, την αξιολόγηση 37 περιπτώσεων χρεώσεων υπέρ τρίτων, ενώ ερωτά για τον άξονα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Εξάλλου, ο κ. Λ. Αυγενάκης κατέθεσε παρεμβάσεις-προτάσεις και προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση, σχετικά με την αξιολόγηση δομών, υπαλλήλων και προϊσταμένων του δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, τον οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στο Δημόσιο, τη μεταναστευτική πολιτική και την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών, τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας και βέβαια δεν παρέλειψε να καταθέσει τη νομοθετική εκκρεμότητα για το πρόβλημα με τα τετράτροχα στα Μάλια.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής σε παρεμβάσεις προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη υποβάλλει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, φυσικά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη συμβολή όλων για την καθιέρωση σταθερού και υγιούς φορολογικού περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και την ανάγκη, σε συναινετικό πνεύμα, αναζήτησης τρόπων για την αποζημίωση των μικροομολογιούχων του PSI του 2012.

Επιπλέον, ο βουλευτής ενημερώνει το νέο υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά, για τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης (ΑΕΠΙ, GEA κ.λπ.), καθώς και το ζήτημα της καταβολής ΦΠΑ από μισθωτούς εργαζόμενους σε ερευνητικά προγράμματα, ενώ ζητά να προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά και να μεταφέρονται δωρεάν οι μαθητές των Πειραματικών Σχολείων, όπως προβλέπεται και για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.

Τέλος ο κ. Αυγενάκης με παρεμβάσεις του προς τον υπουργό Εργασίας, κ. Πάνο Σκουρλέτη, αναφέρεται στην ενίσχυση της απασχόλησης για νέους και μακροχρόνια άνεργους και την ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισης των φθηνών και ευέλικτων σχέσεων εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News