default-image

Αντιπροσωπεία του Δήμου Χερσονήσου στο φράγμα Αποσελέμη

Κρήτη
Αντιπροσωπεία του Δήμου Χερσονήσου στο φράγμα Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Δήμο Χερσονήσου στο φράγμα Αποσελέμη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής Χερσονήσου.

Η ξενάγηση έγινε από τους κ.κ. Μάρκο Πατρελάκη, διευθυντή Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Βαγγέλη Μαμαγκάκη, διευθυντή Διαχείρισης ΟΑΚ, Βασίλη Δουλγεράκη, πολιτικό μηχανικό ΟΑΚ, Γιώργο Κουτσαντωνάκη, μηχανολόγο μηχανικό, υπάλληλο της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., και Σπύρο Μέγα, υπάλληλο της αναδόχου εταιρείας INTRAKAT, που έχει αναλάβει το έργο διάνοιξης της σήραγγας Οροπεδίου.

Η πολυπληθής δημοτική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο πρόεδρος Δ.Σ., κ. Γιάννης Χρηστάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμαν. Πλευράκης, Οικονομικών και Εμμαν. Πετράκης, Τεχνικών Έργων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Νίκος Αργυράκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιάννης Σέγκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, υπηρεσιακά στελέχη και δημότες, επισκέφτηκε τα διυλιστήρια νερού του φράγματος, τη στέψη, την έξοδο αγωγού εκτροπής, το κτίριο ελέγχου και λειτουργίας και τα εκτελούμενα έργα στην έξοδο της σήραγγας Οροπεδίου στις Γωνιές.

Όπως διαβεβαίωσαν τους παριστάμενους τα στελέχη του ΟΑΚ, εκτιμάται ότι στα τέλη του Απρίλη θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του έργου και η τελευταία το Σεπτέμβριο - οπότε και τελειώνουν και οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου, ενώ πρόθεσή τους είναι το έργο να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το Πάσχα του 2016.

Σχετικά δε με το έργο διάνοιξης της σήραγγας, που αφορά στα έργα εκτροπής των πλημμυρικών υδάτων από το Οροπέδιο Λασιθίου μέσα από τη σήραγγα Οροπεδίου και στα έργα της εξόδου της σήραγγας μέχρι τον ταμιευτήρα του φράγματος Αποσελέμη, έχει ήδη ξεκινήσει η διάνοιξη περίπου 50 μ. με συμβατικά μέσα και υπολογίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα το μηχάνημα θα τεθεί σε λειτουργία.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα ολομέτωπης κοπής κλειστού τύπου, με δυνατότητα διάνοιξης και ταυτόχρονης επένδυσης περίπου 30 μ. ημερησίως.  

Όλοι όσοι συμμετείχαν χαρακτήρισαν την επίσκεψη, αλλά και την ενημερωτική συζήτηση που ακολούθησε με τους υπευθύνους του έργου ως «εξαιρετικά γόνιμη διαδικασία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News