default-image

"Αρπακτικά πουλιά της Κρήτης" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Κρήτη
"Αρπακτικά πουλιά της Κρήτης" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για "Tα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης" με ομιλητή τον ορνιθολόγο Σταύρο Ξηρουχάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι για τα αρπακτικά πουλιά;

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η διάσωση του γυπαετού στην Κρήτη;

Πώς μπορώ να βοηθήσω αν συναντήσω ένα τραυματισμένο αρπακτικό πουλί;

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει για τα παραπάνω, να γνωρίσει από κοντά έναν επιστήμονα που ασχολείται με τα πουλιά και να ανταλλάξει απόψεις μαζί του. «Θα ερευνήσουμε, θα παίξουμε και θα φτιάξουμε κατασκευές σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης σε σχετική τους ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Ομιλία στην αίθουσα πολυμέσων με θέμα "Τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης" από τον δρα Σταύρο Ξηρουχάκη, ορνιθολόγo του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00: Εξερεύνηση αρπακτικών πουλιών στον κυρίως εκθεσιακό χώρο (με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων φύλλων εργασίας) και Εργαστήριο με τη χρήση στερεοσκοπίων (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες πάνω από 8 ετών).

12:00-14:00: Κουκλοθέατρο: "Με λένε κοκαλά και ψάχνω έναν φίλο" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες 4-7 ετών).

12:00-14:00: Κατασκευάζω αποκριάτικες μάσκες πουλιών.

Κατά τη διάρκεια της μέρας θα προβάλλονται ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ταινίες σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης" η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Στην προσεχή εκδήλωση (Σάββατο 21/02/2015) το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προγραμματίζει εκδήλωση για τις νυχτερίδες της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News