Ειδήσεις

Η 24η εθελοντική αιμοδοσία Ηρακλείου στο αίθριο της Λότζια

Αύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00-13:30, στο αίθριο της Λότζια, η 24η εθελοντική αιμοδοσία των εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Τουρισμού και Εθελοντισμού) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" και στην οποία συμμετέχουν οι Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, οι Minoistas και ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης".

«Σε αυτήν την κοινή μας προσπάθεια, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές. «Σημαντικό είναι», προσθέτουν, «ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενούς.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να δώσετε αίμα! Το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού! Να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!».

Τέλος, σημειώνεται ότι κάθε αιμοδότης θα λάβει συμβολικά ένα αναμνηστικό δώρο, προσφορά των "Φυτώρια Κρήτης - Παπαδογιαννάκης Ζαχαρίας", καθώς και ένα μπουκάλι κρασί προσφορά από το οινοποιείο "Λυραράκης".

Σχόλια