default-image

Σε ετοιμότητα το Λιμεναρχείο λόγω των θυελλωδών ανέμων

Κρήτη
Σε ετοιμότητα το Λιμεναρχείο λόγω των θυελλωδών ανέμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ετοιμότητα έχει θέσει λόγω των καιρικών φαινομένων το Λιμεναρχείο Hρακλείου όλο το προσωπικό και τα πλωτά και χερσαία μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών βοήθειας σε τυχόν πλοία που κινδυνεύουν, μετά και το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το Κεντρικό Λιμεναρχείο ενημερώνει ότι, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ ο καιρός σήμερα Παρασκευή θα παρουσιάσει επιδείνωση.

Πιο αναλυτικά:

-Ανατολικό Κρητικό, θάλασσα Καστελόριζου, Καρπάθιο, θάλασσα Σάμου: Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/10 UTC. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 8.

-Θάλασσα Κυθήρων: Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/10 UTC. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 8 H 9.

-Θάλασσα Ρόδου, νοτιοανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Κεντρικό Αιγαίο: Συνεχίζει μέχρι 06/10 UTC. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 8 και από 06/01 UTC 8 H 9.

-Nοτιοδυτικό Κρητικό ανατολικά του 21.00, δυτικό Κρητικό: Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/04 UTC. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 7 H 8.

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου θυελλωδών ανέμων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News