default-image

Κομμένο Μπεντένι: Τελικά, ποιος έχει προτεραιότητα;

Κρήτη
Κομμένο Μπεντένι: Τελικά, ποιος έχει προτεραιότητα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι δύο κυκλικοί κόμβοι στο Κομμένο Μπεντένι παρουσιάζουν σε καθημερινή βάση μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Αυτοκίνητα, δίκυκλα, μεγάλα φορτηγά, λεωφορεία, αλλά και δεκάδες πεζοί διέρχονται οι μάλλον... προσπαθούν να διέλθουν από τις οδούς Πλαστήρα, Γεωργιάδη, Κονδυλάκη και Θενών.

«Η σήμανση στο μεταξύ είναι ελλιπέστατη, ενώ στη δεύτερη κυκλική πορεία από την Πλαστήρα προς Θερίσου πλευρά δεν υπάρχουν καν διαγραμμίσεις. Στο εν λόγω σημείο τίθεται κι ένα μεγάλο ερώτημα: Ποιος έχει τελικά προτεραιότητα; Ο οδηγός που κάνει κύκλο ή ο οδηγός που έρχεται από δεξιά;».

Αυτό διερωτάται και η κ. Πολύμνια Λακιωτάκη, τονίζοντας παράλληλα πως, «πέρα από την Κονδυλάκη δεν έχουν καν σήματα οι άλλες είσοδοι στον κυκλικό. Αποτέλεσμα, οι οδηγοί να μπερδεύονται για το ποιος έχει προτεραιότητα».

Όπως τόνισε ο κ. Κώστας Δασκαλάκης, τα πράγματα είναι δύσκολα για όσους διέρχονται μέχρι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Όπως είπε, στον κυκλικό όταν μπεις από δεξιά έχεις πάντα προτεραιότητα, όμως μόνο οι έμπειροι οδηγοί δείχνουν να το ξέρουν, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που τυγχάνει να παραβιάζεται το στοπ που βρίσκεται στην Κονδυλάκη, το οποίο είναι και το μοναδικό μπροστά στον κυκλικό, στο οποίο μπαίνουν οχήματα από άλλους δύο δρόμους και συγκεκριμένα τη Θενών και τη Γεωργιάδη.

Η Θενών, στο μεταξύ, δημιουργεί πρόβλημα στους οδηγούς, όπως λέει ο κ. Μανόλης Χαρωνίτης. Τα πρώτα τουλάχιστον 50 μέτρα του δρόμου είναι διπλής κατεύθυνσης και μετά στη διχάλα της ξεκινούν δύο μονόδρομοι. Όσοι παρκάρουν στην περιοχή βγαίνουν από τη Θενών και εισέρχονται στον κυκλικό για να κατευθυνθούν προς Γεωργιάδη ή περνώντας κάτω από τη γέφυρα προς Πλαστήρα κι έτσι η ροή των οχημάτων πληθαίνει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν και, όπως λένε όσοι μίλησαν στη "Νέα Κρήτη", μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί, μετά και τα έργα στην περιοχή, κάποιο σοβαρό ατύχημα, υπάρχει ωστόσο ο φόβος να παρασυρθούν πεζοί.

«Οι οδηγοί ξεχνούν να δώσουν προτεραιότητα», παρατηρεί ο κ. Ιωάννης Ρουμελιώτης. «Με φόβο Θεού προσπαθούμε να περάσουμε οι πεζοί. Δεν υπάρχει σήμανση, παρά μόνο μια ταμπέλα που δείχνει κυκλική πορεία κι ένα στοπ επί της Κονδυλάκη. Δεν υπάρχει κάποιο φανάρι, δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις για τους πεζούς και οι οδηγοί δε μας σέβονται», αναφέρει η κ. Ρένα Ασαργιωτάκη.

Ο κ. Βαγγέλης Σφακιανάκης τονίζει πως ήταν λάθος που φτιάχτηκε ο κυκλικός κόμβος σε τέτοιο σημείο, που είναι και κατηφορικό. Θεωρεί εντελώς ακατάλληλο το σημείο και τονίζει ότι μόνο στο Ηράκλειο βλέπουμε τέτοια. «Τρέμω να περάσω απέναντι, μιας και από γύρω-γύρω έρχονται οχήματα και ανεβοκατεβαίνουν. Δεν ξέρεις από πού θα σού 'ρθει», προσθέτει.

Από την άλλη ο κ. Ευθύμιος Πετούσης υπογραμμίζει πως δεν είναι λίγες οι φορές που διαπληκτίζονται οδηγοί με οδηγούς και οδηγοί με πεζούς για την προτεραιότητα.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News