default-image

"Ένοχος" χωρίς ποινή ο γιατρός με το χασίς

Κρήτη
"Ένοχος" χωρίς ποινή ο γιατρός με το χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είδηση της σύλληψης του γιατρού το καλοκαίρι του 2013 για υπόθεση ναρκωτικών είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα της Κρήτης. Συγκεκριμένα στο σπίτι του, μετά από έρευνες της Αστυνομίας, είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί 26 δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες στο στάδιο της ανάπτυξης, τρία ακόμη αποξηραμένα, 35 περίπου γραμμάρια χασίς, 70 σπόροι κάνναβης και δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητα κάνναβης.

Ο 66χρονος μετά την έφοδο της Αστυνομίας συνελήφθη και αφού πέρασε το κατώφλι ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης έδωσε εντολή να διαταχθεί ΕΔΕ. Ο γιατρός, που μπήκε σε διαθεσιμότητα, χθες κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ναι μεν τον έκρινε ένοχο, όμως βάσει της διάταξης 4198 παύει η ποινική του δίωξη.

«Την έπινα σαν τσάι»

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο πως είχε αφόρητους πόνους λόγω ανεπιτυχούς εγχείρησης στη σπονδυλική στήλη και έτσι κατανάλωνε την κάνναβη σαν τσάι για να τον βοηθά στον πόνο. Όπως συμπλήρωσε, δεν είχε σκοπό να κάνει διακίνηση.

Υπενθυμίζεται πως του είχε ασκηθεί δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της καλλιέργειας, της συγκομιδής φυτού του γένους της κάνναβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η πρόεδρος

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε στον κατηγορούμενο πως ασκούσε το λειτούργημα του γιατρού, ρωτώντας παράλληλα σε έντονο ύφος: «Πώς δουλεύατε μετά από τη χρήση;», με εκείνον να απάντα πως στις εφημερίες δεν έκανε χρήση. Ακόμη σε μάρτυρα, προϊστάμενο του κατηγορουμένου στο νοσοκομείο ο οποίος ήρθε προς υπεράσπισή του, η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως έχει και ο ίδιος ευθύνη για το νοσοκομείο, καλώντας τον να αναλογιστεί και να απαντήσει για την επικινδυνότητα τού να κάνει κάποιος χρήση και να μπαίνει στο χειρουργείο. Τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και η δικαστής είπαν στον κατηγορούμενο και στους μάρτυρες υπεράσπισης, που μίλησαν για το πρόβλημα υγείας του 66χρονου, πως πολλοί υποφέρουν από αφόρητους πόνους, όμως δεν παίρνουν ναρκωτικά για να το αντιμετωπίσουν.

Όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης ανέφεραν τα καλύτερα για το ήθος και τη δουλειά του κατηγορουμένου, ενώ σημείωσαν πως δεν έδινε αφορμές.

Η απόφαση

Τελικά, ο κατηγορούμενος γιατρός κρίθηκε ένοχος ως χρήστης, ωστόσο δεν του επιβλήθηκε ποινή, λόγω της διάταξης που παύει την ποινική δίωξή του. Επιπλέον, διατάχθηκε δήμευση και καταστροφή των όσων βρέθηκαν στο σπίτι του.

Ο δόκτωρ... Χάουζ

Με νόημα η αναφορά της εισαγγελέως μετά το πέρας της δίκης, που απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο, παραπέμποντας στη γνωστή αμερικανική σειρά "Ιατρικές υποθέσεις", είπε χαρακτηριστικά... «Δόκτωρ Χάουζ έχει μόνο στο εξωτερικό, όχι στην Ελλάδα»!

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη σειρά ο πρωταγωνιστής είναι αντισυμβατικός γιατρός αλλά και σπεσιαλίστας στον τομέα της διαγνωστικής ιατρικής, που όμως υποφέρει από νευροπαθητικούς πόνους και κάνει χρήση ναρκωτικών για να απαλύνει τον πόνο του.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News