default-image

Εντυπωσιακή ανταπόκριση στη συγκέντρωση κατά του "εκβιασμού"

Κρήτη
Εντυπωσιακή ανταπόκριση στη συγκέντρωση κατά του "εκβιασμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους και κοινωνικά στρώματα, έδωσαν το "παρών" στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Ελευθερίας. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πλατείες μεγαλουπόλεων ανά τη χώρα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.

Πρόκειται για μία αυθόρμητη και συνάμα έκτακτη συγκέντρωση υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς πολίτες μέσω του Facebook, απεύθυναν κάλεσμα για την αποψινή συγκέντρωση, νωρίς το μεσημέρι και παρά το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική.

Κύριο χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης δεν είναι τα πανό και τα συνθήματα, αλλά οι συζητήσεις μεταξύ των παραβρισκόμενων που θέλουν παράλληλα να στείλουν με την κίνησή τους αυτή τόσο μήνυμα στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και άμεσης αντίδρασης αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, καθώς και τα όσα προηγήθηκαν το μεσημέρι στην "ψυχρή" συνάντηση και δίχως αποτέλεσμα μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομικών Γερμανίας και Ελλάδας Β. Σόιμπλε και Γ. Βαρουφάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανοικτή συγκέντρωση υπέρ της πολιτικής που ακολουθεί μία κυβέρνηση και όχι εναντίον της, όπως συνηθιζόταν όλα αυτά τα χρόνια επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News