Ειδήσεις

Διαρρήκτες χτύπησαν το Δημαρχείο Ηρακλείου

Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε το Δημαρχείο του Ηρακλείου, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν πως οι δράστες εισέβαλαν από παράθυρο στο ισόγειο και αφού "σουλάτσαραν" μέσα στην ενετική Λότζια φέρονται να χτύπησαν στοχευμένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πάντα πληροφορίες, ίχνη παραβίασης φέρουν τόσο το γραφείο του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, όσο και το γραφείο της αντιδημάρχου Μ. Καναβάκη, καθώς και το γραφείο του αντιδημάρχου κ. Βαρδαβά.

Μάλιστα από το γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου οι πληροφορίες λένε πως έχει κλαπεί ο προσωπικός φορητός υπολογιστής του κ. Λαμπρινού, ενώ άγνωστο παραμένει αν έχουν κάνει "φτερά" και αρχεία από τους φακέλους που υπήρχαν μέσα στο γραφείο. Επίσης από το γραφείο της γραμματείας του δημάρχου έχει αφαιρεθεί και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της γραμματέως του κ. Λαμπρινού, η οποία ήταν κι εκείνη που διαπίστωσε το πρωί - μαζί με τον οδηγό του δημάρχου - ότι έχει παραβιαστεί το Δημαρχείο. Ακόμη οι διαρρήκτες πήραν και ένα βαζάκι γεμάτο με κλειδιά, που βρισκόταν στο γραφείο της γραμματείας του δημάρχου.

Από το γραφείο του αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά αφαίρεσαν μία συλλογή με μετάλλια και παραμένει άγνωστο αν έχουν "χτυπήσει" και άλλα γραφεία - η Σήμανση βρίσκεται στο Δημαρχείο και ψάχνει γραφείο-γραφείο να διαπιστώσει αν υπήρξαν και άλλες παραβιάσεις γραφείων που δεν ήταν ορατές με την πρώτη ματιά.

Η είσοδος των διαρρηκτών (άγνωστο αν ήταν ένας ή περισσότεροι) έγινε από ένα παράθυρο στο ισόγειο, το οποίο ήταν ανοιχτό και δε φέρει ίχνη παραβίασης. Εικάζεται ότι οι ίδιοι οι διαρρήκτες είχαν ανοίξει το πόμολο και το είχαν αφήσει να φαίνεται ως κλειστό, ώστε να το χρησιμοποιήσουν για την είσοδό τους.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός δεν έχει κάνει ακόμη κάποια σχετική δήλωση, ωστόσο σε συζητήσεις με συνεργάτες του εξέφραζε την απορία και τη θλίψη του για το περιστατικό.  

Η είδηση προκαλεί αίσθηση καθώς η διαδρομή που φέρονται να ακολούθησαν οι δράστες ανενόχλητοι ενισχύουν την αίσθηση πως η Λότζια είναι ένα "ξέφραγο αμπέλι", με δεκάδες να είναι τα αναπάντητα ερωτήματα. Κανείς δε γνωρίζει προς το παρόν, δηλαδή, αν τελικά ενεργοποιήθηκε ή όχι ο συναγερμός και κάτω από ποιες συνθήκες οι διαρρήκτες κατάφεραν να εισβάλουν μέσα στο Δημαρχείο, να αφαιρέσουν συγκεκριμένα αντικείμενα από συγκεκριμένα γραφεία και να γίνουν "καπνός" χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια