Ειδήσεις

Σεμινάριο κινεζικής γλώσσας από το Επιμελητήριο

Το πρώτο για το 2015 από μια σειρά τριών σεμιναρίων 30 ωρών, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις καθημερινής επικοινωνίας και συναλλαγών στην κινεζική γλώσσα, διοργανώνει το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το σεμινάριο, διάρκειας 30 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από 2 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, κάθε Δευτέρα από τις 20:00 έως τις 22:00 και κάθε Παρασκευή επίσης από τις 20:00 έως τις 22:00.

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν' αποκτήσουν μια βασική κατανόηση της κινεζικής γλώσσας, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται σε καθημερινούς διαλόγους και να εκφράζουν απλές ανάγκες και επιθυμίες.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της γλώσσας και η σωστή έκφραση ιδεών και προσωπικών απόψεων, η διαχείριση λεπτομερειών σε επαγγελματικές συζητήσεις και σε γραπτά κείμενα, η δυνατότητα σύνταξης επαγγελματικών επιστολών, αναφορών, καθώς επίσης η εκμάθηση και βελτίωση της ορολογίας.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου έχουν ως εξής:

• Εισαγωγή στην κινεζική γλώσσα: ιδεογράμματα - βασικοί κανόνες προφοράς και γραφής

• Διάλογοι με εκφράσεις καθημερινής επικοινωνίας σε καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.

• Λεξιλόγιο για εμπορικές συναλλαγές (τιμές, χρήματα, διαπραγματεύσεις)

• Κατευθύνσεις και οδηγίες για προσανατολισμό στο δρόμο

• Αριθμοί - ώρες - ημέρες - μήνες

• Επαγγέλματα, χώρες, γλώσσες

• Διαδραστική εξάσκηση ακουστικού-προφορικού

• Επανάληψη

Το κόστος του προγράμματος είναι 130 €.

Πληροφορίες και αιτήσεις: στο Κ.Ε.Κ.-Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302730 & 2810-302735 κ. Κυριάκος Λεονταράκης, φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr) από τις 8:30 έως 3 μ.μ. και ιστοσελίδα:www.katartisi.gr.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Εμμανουέλα Χατζάκη, πτυχιούχος της κινεζικής γλώσσας και απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Από το 2009 διδάσκει Κινέζικα και συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για μεταφράσεις, διερμηνείες και εμπορικές συναλλαγές.

Σχόλια