Ειδήσεις

Λαϊκή Στάση Πληρωμών: "Συνεχίζουμε τις λαϊκές συνελεύσεις"

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών και χθες Τετάρτη στο χώρο του Ειρηνοδικείου όπου αναμενόταν να εκποιηθούν αρκετά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο α' κατοικίες πολιτών. Λόγω όμως μη προσέλευσης των συμβολαιογράφων, οι παρευρισκόμενοι πολίτες προχώρησαν σε λαϊκή συνέλευση, την οποία όπως κάθε Τετάρτη διοργανώνει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του κινήματος:

1) Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών «ομόφωνα κρίνει θετική την απόφαση της κυβέρνησης για προστασία της α' κατοικίας από τις τράπεζες αλλά καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών όλης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών από τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο.

2) Αποφασίστηκε το κίνημα να μην αλλάξει χαρακτήρα προς το παρόν, αλλά να στοχεύσει κυρίως στην καθιέρωση των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων στη συνείδηση των πολιτών ως μέσον ισχυροποίησης της φωνής του λαού και των αιτημάτων αυτού προς την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

3) Εξελέγη νέα 8μελής συντονιστική επιτροπή η οποία θα οργανώσει την επόμενη λαϊκή συνέλευση και η οποία θα θέσει σε διαβούλευση και ψήφιση θέματα που προτάθηκαν από συμπολίτες.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ο λαός θα διατηρήσει στο ακέραιο τη γη του, την περιουσία του, την αξιοπρέπειά του», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Στάση Πληρωμών.

Σχόλια