Ειδήσεις

Πέντε επιχειρήσεις βράβευσε το Επιμελητήριο στο Λασίθι

Σε πέντε επιχειρήσεις απονεμήθηκαν φέτος τα "Επιχειρηματικά βραβεία 2014" από το Επιμελητήριο Λασιθίου. Δύο είναι από τον Άγιο Νικόλαο, δύο από τη Σητεία και μία από την Ιεράπετρα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λασιθίου δίνει τη δυνατότητα της επιβράβευσης σε πέντε επιχειρήσεις που ξεχώρισαν με την επαγγελματική τους δραστηριότητα μέσα στο 2014. Η τελετή της βράβευσης έγινε την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία του Επιμελητηρίου στον Άγιο Νικόλαο και ακολούθησε μετά την κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου παρουσία πλήθους κόσμου. Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε την πίτα, ενώ εκ μέρους του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου παραστάθηκε και τέλεσε τον αγιασμό ο Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Ταμπακάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

- Βραβείο Καινοτομίας: Συνεταιρισμός Αγροτικής Ομάδας Ανεξάρτητων Ελαιοπαραγωγών Περιοχής Σητείας COOPERATIVA SITIA.

- Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας & Εξωστρέφειας: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

- Βραβείο Επιχειρηματικότητας & Παράδοσης: ΒΙΟΑΡΩΜΑ Μανούσος Γ. Πεδιαδίτης.

- Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μικρομεσαίας Επιχείρησης: AgroΑναπτυξιακή Μιχαήλ Ι. Πλατής.

- Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: ΕΥΡΩΠΛΑΝ Γ. Γουναλάκης-Ι. Μαρίνος-Μ. Χωραφάς.

Στο μεταξύ, στο περιθώριο της τελετής έγιναν οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις πάνω στην ιδέα της οργάνωσης μιας μεγάλης κλαδικής αγροτοεμπορικής έκθεσης στη μεγαλύτερη πόλη του νομού Λασιθίου, την Ιεράπετρα, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λασιθίου. Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έγινε χωρίς καθυστέρηση η συνάντηση των παραγωγικών φορέων της περιοχής, όπου συγκροτήθηκε μια αντιπροσωπευτική επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων, για να προχωρήσει στη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν, προκειμένου να καταλήξει στους καλύτερους επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διοργάνωση μιας τέτοιας μεγάλης έκθεσης που θα δώσει τη δυνατότητα στην Ιεράπετρα να γίνει το σημείο αναφοράς του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης και όχι μόνο.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια