Ειδήσεις

Έκλεψαν τα κατασχεμένα ζώα από τα δημοτικά σφαγεία

Τα 75 αιγοπρόβατα που είχαν περισυλλεγεί από περιφραγμένο αγρόκτημα στη θέση Αζοριάς Καβουσίου και φυλάσσονταν στα παλιά δημοτικά σφαγεία του Δήμου Ιεράπετρας, στην περίμετρο της πόλης, εκλάπησαν από αγνώστους σήμερα το μεσημέρι.

Την απώλεια των κατασχεμένων ζώων αντιλήφθηκε αργά το απόγευμα δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος είχε χρεωθεί τη σίτιση και την περιποίηση των ζώων μέχρι να έρθει να τα παραλάβει ο ιδιοκτήτης τους, ή μέχρι να εκποιηθούν μετά την παρέλευση του δεκαημέρου.  

Από τον Δήμο Ιεράπετρας έχει γίνει άμεσα μήνυση κατά αγνώστων για ζωοκλοπή, ενώ η αστυνομικές Αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για να βρεθούν οι ζωοκλέφτες και να επιστραφούν τα 75 αιγοπρόβατα στα δημοτικά σφαγεία της Ιεράπετρας.

Πιθανολογείται ότι η επιχείρηση κλοπής των 75 ζώων έγινε με περισσότερα από έξι άτομα, με τους δράστες να έχουν κόψει τις περιφράξεις των δημοτικών σφαγείων και να έχουν φορτώσει τα ζώα σε δύο φορτηγά τουλάχιστον ή σε τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι υποψίες της δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας και των αστυνομικών Αρχών είναι προφανές ότι στρέφονται προς την ίδια την οικογένεια του κτηνοτρόφου που συνελήφθη προχθές κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για αγροζημιές και ανεπιτήρητο ποίμνιο στον Αζοριά Καβουσίου, με επτά μήνες φυλάκιση.

Επισημαίνεται αν ήθελε να πάρει πίσω τα κατασχεμένα ζώα του ο κτηνοτρόφος έπρεπε να πληρώσει γύρω στις 8 χιλιάδες ευρώ στον δήμο Ιεράπετρας.

Σχόλια