default-image

Μακελείο από την Μπόκο Χαράμ σε πόλη του Καμερούν

Κόσμος
Μακελείο από την Μπόκο Χαράμ σε πόλη του Καμερούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νιγηριανοί τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν δεκάδες αμάχους, αποκεφαλίζοντας ορισμένους από αυτούς και πυρπόλησαν το μεγάλο τέμενος της πόλης Φοτοκόλ του Καμερούν νωρίς το πρωί, σε μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσαν, η οποία αποκρούσθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις του Καμερούν και του Τσαντ, όπως ανέφεραν κάτοικοι και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Έκαψαν τα σπίτια και σκότωσαν πολίτες και στρατιώτες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας από τη Γιαουντέ, πρωτεύουσα του Καμερούν.

Κάτοικοι της Φοτοκόλ είπαν ότι δεκάδες πολίτες σφαγιάστηκαν και ότι οι ισλαμιστές πυρπόλησαν το μεγάλο τέμενος της πόλης που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με τη Νιγηρία. «Ήξερα τουλάχιστον 10 από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών ήταν και δυο φίλοι μου, δυο αδέλφια», είπε κάτοικος ο οποίος έχει καταφύγει σε μια γειτονική κοινότητα. «Έσφαξαν τους ανθρώπους, μεταξύ αυτών και έναν ιερωμένο. Έκαψαν σπίτια και το μεγάλο τέμενος», πρόσθεσε.

Ένας άλλος κάτοικος, ο Ούμαρ Μπαμπακάλι, επιβεβαίωσε ότι «τουλάχιστον 20 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στο μεγάλο τέμενος», ενώ σε ένα άλλο «δεν γλίτωσε κανείς από τους πιστούς».

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 5 το πρωί, τοπική ώρα, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, όταν δεκάδες ισλαμιστές που έφτασαν στο Φοτοκόλ από το Γκαμπόρου και από διάφορα χωριά της Νιγηρίας μπήκαν σε σπίτια και τεμένη, σκοτώνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Οι Καμερουνέζοι στρατιώτες, σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ, οι οποίες έσπευσαν στην περιοχή από τη Νιγηρία όπου βρίσκονταν, κατάφεραν να τους απωθήσουν μετά από σφοδρές μάχες.

«Οι επιζώντες (ισλαμιστές) αποχώρησαν από την πόλη», σημείωσε η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στρατιωτική πηγή του Τσαντ επιβεβαίωσε ότι οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ έχουν φύγει από το Φοτοκόλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News