default-image

Στον αγώνα κατά του ''καρκίνου της υποκρισίας''

Ηράκλειο
Στον αγώνα κατά του ''καρκίνου της υποκρισίας''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου.

Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:

Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.

Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.

Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου''.

Στον αγώνα κατά του καρκίνου της υποκρισίας, παρακαλώ, να το μεταφράσουμε απλά με την κοινή λογική προκειμένου να γνωματεύσουμε πως μεταφράζεται το αύριο μας και αυτό των παιδιών μας.

Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.

Ποιος στέκεται εχθρικά απέναντι στον άνθρωπο; Αυτός που παράγει τον καπνό, αυτός που τον εμπορεύεται, ή αυτός που τον χρησιμοποιεί;

Γιατί στο βωμό του δήθεν εθισμού καλύπτουμε την απόφασή μας για την άρνηση μας να σεβαστούμε τον εαυτό μας, το / τη σύντροφό μας , τα παιδιά μας. Επιμένω στο περίφημο που αναμασάμε ως μηρυκαστικά όταν τα βρούμε σκούρα και λέει: ''όλα για τα παιδιά μου''.

Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.

Εντάξει , μετά γίναμε αθλητικοί τύποι αφενός γυμνάζονται δάκτυλα και βραχίονες , αφετέρου γυμνάζοντας την στοματική κοιλότητα και το αναπνευστικό μας σύστημα.

Μα το πιο επικίνδυνα υποκριτικό σε αυτή την προσπάθεια είναι η στάση μας για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων ξεκινώντας από την καλλιέργεια της γης , μέχρι  τη βοήθεια που δίνουμε στο φυτό - προϊόν κατανάλωσης να αναπτυχτεί πριν φτάσει στο πιάτο μας και το στομάχι μας.

Μου έλεγε μόλις χθες ένας φίλος: ''Πήγα σε μία περιοχή προσκεκλημένος και μόλις μετά βίας κατάφερα να φύγω ζωντανός, καθώς η μυρωδιά του φυτοφαρμάκου ήταν καταστροφική για το πληγέν αναπνευστικό σύστημά μου''.

Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου , η τρύπα του όζοντος, τα πυρηνικά, τα χημικά , τα πλαστικά, ότι πετάμε και δεν ανακυκλώναμε ή δεν ανακυκλώνουμε, πιστεύω ότι δεν αφορά κανένα από εμάς. Ούτε το σπίτι μας , ούτε τη γειτονιά μας, ούτε τη χώρα μας, ούτε τον πλανήτη.

Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.

Ναι στο Προλαμβάνειν αντί του Θεραπεύειν. Ξεκινάς από το πρώτο όμως των σκέψεων μας και μετά φθάνεις να ζητάς και τα ρέστα.

Για να είμαστε έντιμοι με τον εαυτό μας τουλάχιστον!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News