default-image

Επίσκεψη του Δ.Σ. του ΙΑΚΕ στον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο

Κρήτη
Επίσκεψη του Δ.Σ. του ΙΑΚΕ στον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο επισκέφτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), στο πλαίσιο των επαφών του με τις αυτοδιοικητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και πνευματικές αρχές του τόπου, με στόχο την ενημέρωσή τους για την ίδρυση, τους σκοπούς και τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες του Ινστιτούτου.

Η συνάντησή πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Α.Κ.Ε. Τα μέλη του θεώρησαν επιβεβλημένο καθήκον να ζητήσουν την ευλογία της Εκκλησίας, και να ενημερώσουν διά ζώσης τον Αρχιεπίσκοπο. Η συνάντηση έρχεται να προστεθεί στις προγραμματισμένες επισκέψεις του Συμβουλίου, οι οποίες ξεκίνησαν με τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απ. Κλινάκη και στη συνέχεια το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Β. Λαμπρινό.

Κατά την επίσκεψη η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ελένη Μαράκη, σχολική σύμβουλος Π.Ε., παρουσίασε τα μέλη του Συμβουλίου και στη συνέχεια ενημέρωσε για τους κύριους σκοπούς του Σωματείου. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο οργανώνει το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών από 24 έως και 26 Απριλίου 2015 στο Ηράκλειο, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το θέμα του συνεδρίου είναι "Το σύγχρονο σχολείο μέσα από το πρίσμα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών: Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική". Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, επιστήμονες, στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και είναι ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο για την εκπαίδευση, τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές επιστήμες.

Ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με ενδιαφέρον τις σκέψεις του Συμβουλίου, εξέφρασε τη χαρά του για την πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Ζήτησε ειδικότερη ενημέρωση σε επιμέρους θέματα, καθώς επίσης εξέφρασε προβληματισμούς, σκέψεις και πατρικές νουθεσίες για το μορφωτικό και εκπαιδευτικό έργο στην εποχή μας.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα παιδείας και πολιτισμού και την αποστολή του σύγχρονου σχολείου και της οικογένειας.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα εγκαρδιότητας και αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερης σημασίας γεγονός είναι ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την επανέναρξη λειτουργίας του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης "Αγία Αικατερίνη" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, για την οποία το Δ.Σ. του Ινστιτούτου συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο, εφόσον ολοκληρώθηκε και αποδόθηκε πλέον στους πολίτες αυτό το τόσο σημαντικό, για τους εκπαιδευτικούς, για την πόλη και ευρύτερα, μνημείο ιστορίας και πολιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News