Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ: Αποτιμούν το αποτέλεσμα ενόψει συνεδρίου

Οι εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει για τα καλά, με το κόμμα να κινείται πλέον σε ρυθμούς συνεδρίου μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στις Νομαρχιακές Επιτροπές όλης της χώρας, όπως και σε αυτή του Ηρακλείου, έφτασε εγκύκλιος του γραμματέα του κόμματος και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία καλεί τις Ν.Ε. να συνεδριάσουν ώστε να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και εκτενής συζήτηση επί των εσωτερικών θεμάτων.

Άλλωστε μετά τη δημιουργία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου πολλά πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ έχουν αποχωρήσει από τις Νομαρχιακές και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή δημιουργώντας ανακατατάξεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. στο Ηράκλειο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, έχουν προσκληθεί, πέραν των μελών της Νομαρχιακής, υποψήφιοι βουλευτές αλλά και τα μέλη της Κ.Π.Ε. Από τη συνεδρίαση δεν αναμένεται να απουσιάσει η συζήτηση περί συνεδρίου αλλά και το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Το συνέδριο και η νέα ηγεσία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επικρατούν δύο διαφορετικοί πόλοι αναφορικά με την εκλογή νέας ηγεσίας. Ένα ζήτημα το οποίο άνοιξε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το τωρινό καταστατικό, η εκλογή προέδρου γίνεται από τη βάση του κόμματος, ωστόσο δυναμώνουν και οι φωνές που λένε ότι αυτή θα πρέπει να γίνει κατά το συνέδριο. Ωστόσο οι "ψυχραιμότεροι" διαμηνύουν ότι πρώτα θα πρέπει να γίνει το συνέδριο (το Μάιο κατά πάσα πιθανότητα) όπου θα συζητηθεί το πολιτικό μέρος και κατόπιν το κόμμα να εξετάσει τα οργανωτικά ζητήματα. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα αλλαγής καταστατικού και να επιστρέψει στη λογική της εκλογής από το συνέδριο και έτσι απευθείας οι σύνεδροι να προχωρήσουν στην εκλογή νέας ηγεσίας.

Οι "μνηστήρες" για τη θέση πάντως ήδη υπάρχουν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι Νίκος Ανδρουλάκης, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναμένεται να διεκδικήσουν τη βασική ... θέση στον ήλιο.

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια