Ειδήσεις

Σύγκρουση Ν. Μαριά με την Κομισιόν για PSI και ασφαλιστικό

Και νέα σύγκρουση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ του Νότη Μαριά και της Κομισιόν αυτή τη φορά για PSI και ασφαλιστικό στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην Επιτροπή Αναφορών την Τρίτη 27/1/2015 ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής, Νότης Μαριάς, επιτέθηκε σφοδρά στην Κομισιόν για το ρόλο της τρόικας στο ασφαλιστκό και στο PSI.

Ο κ. Μαριάς στην παρέμβασή του υποστήριξε την αναφορά-καταγγελία μιας Ελληνίδας αγρότισσας η οποία κατήγγειλε ότι η τρόικα με τα μνημόνιά της μείωσε τη σύνταξη την οποία επρόκειτο να πάρει από τον ΟΓΑ, ενώ ταυτόχρονα αύξησε και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησής της.

Ο ευρωβουλευτής απέδειξε με στοιχεία ότι η τρόικα με την πολιτική της οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια, «με αποτέλεσμα», όπως τόνισε, «πέραν των άλλων να μειωθούν οι καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στα διάφορα Ταμεία, όπως στο ΙΚΑ και στον ΟΓΑ.

Ταυτόχρονα με το PSI ο ΟΓΑ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία έχασαν τεράστιο μέρος της περιουσίας τους, αφού τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν κουρεύτηκαν κατά 53% τουλάχιστον».

«Δεν έγινε όμως», κατέληξε ο Νότης Μαριάς, «το ίδιο και με τα ομόλογα της ΕΚΤ τα οποία εξαιρέθηκαν από το κούρεμα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια