Ειδήσεις

Έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά και έβαλε τέλος στη ζωή της

Ούτε οι γιατροί που είδαν τη γυναίκα από την Τσεχία να περνάει το κατώφλι της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς είχε γίνει "σκιά" του εαυτού της. Στα 39 της χρόνια ζύγιζε μόλις 30 κιλά και πάλευε με τους δικούς της "δαίμονες", τη νευρική ανορεξία.

Δυστυχώς την Κυριακή δεν άντεξε το μαρτύριο και έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων, οι διαστάσεις της τραγωδίας, όμως, ήρθαν μόλις τώρα στο προσκήνιο.

Είχε νοσηλευτεί και στο παρελθόν

Η άτυχη 39χρονη νοσηλευόταν ήδη τέσσερις ημέρες στο νοσηλευτικό Ίδρυμα και την παρακολουθούσαν ψυχίατροι, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Χαράλαμπο Δουλγεράκη, όταν έφτασε στο αδιέξοδο βάζοντας τέλος στη ζωή της.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που πέρασε το κατώφλι του νοσηλευτικού ιδρύματος. Και πρόσφατα η άτυχη κοπέλα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο παλεύοντας και πάλι με την ύπουλη νόσο. Τότε όμως σύμφωνα με τους γιατρούς τράβηξε τους ορούς από τα χέρια της και "δραπέτευσε" από την κλινική, αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν άντεξε να συνεχίσει τον αγώνα και να ολοκληρώσει τη νοσηλεία.

Η υπόθεση της 39χρονης φέρνει στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο έφηβες αλλά και νέες γυναίκες στην Κρήτη, οι οποίες ακόμα και όταν μένουν "πετσί και κόκκαλο" αδυνατούν να δουν την πραγματική εικόνα του εαυτού τους λόγω της νευρικής ανορεξίας, και χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

Μάλιστα ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής Αντώνης Καφάτος μιλώντας πριν από μερικές ημέρες  στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" δεν έκρυψε την ανησυχία του για το θέμα, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, η νόσος έχει χτυπήσει και παιδιά και αυτό γιατί, όπως δήλωσε, ένα στα 100 Ελληνόπουλα ηλικίας από 9 έως 17 ετών πάσχουν από νευρική ανορεξία.

Σημειώνεται ότι η άτυχη Τσέχα έφτασε στην Κρήτη για να βρει ένα καλύτερο μέλλον, αλλά αντ' αυτού έφυγε από τη ζωή παλεύοντας μέχρι τέλους με έναν εφιάλτη…

Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια