Ειδήσεις

Γ. Κατρούγκαλος: "Τι θα κάνω για τις προσλήψεις στο Δημόσιο"

«Διαπραγματευόμαστε με τα δικά μας δεδομένα και προσπαθούμε να βρούμε την τίμια συμφωνία με τους εταίρους μας προς όφελος των Ελλήνων», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αν. υπουργός διαβεβαιώνει ότι κανείς εργαζόμενος στο Δημόσιο δε θα χάσει τη δουλειά του μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αντίθετα οι υπάλληλοι οργανισμών που θα κλείσουν θα μεταφερθούν σε άλλους και με βάση την κάλυψη των κενών - με προτεραιότητα Υγεία, Παιδεία, εφορίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς με ασφαλιστικά ταμεία - θα καθοριστεί και ο αριθμός των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο. Αντίθετα, όπως διευκρίνισε, αυτοί που επιστρέφουν άμεσα στο Δημόσιο είναι συνολικά 3.500 υπάλληλοι, οι οποίοι - όπως είπε - απολύθηκαν με βάση μνημονιακούς νόμους χωρίς αξιολόγηση, κατηγορία από την οποία αποκλείονται οι επίορκοι και οι αμετάκλητα καταδικασθέντες δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν την εμπιστοσύνη του καθώς είναι οι άμεσοι συνεργάτες του και πως θα επαναπροσληφθούν όλοι όσοι απολύθηκαν στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής.

Σχόλια